Hercegovački okršaji i derbi starih rivala na Tušnju

Subotnji program Premijer lige

Hercegovački okršaji i derbi starih rivala na Tušnju

A. Čaušević

Subotnji program Premijer lige BiH donosi tri duela 18. kola. 

Pretposljednju rundu jesenjeg dijela bh. prvenstva na stadionu Police otvorit će Leotar i Velež. Njihov meč počinje u 13 sati.

Trebinjci se nalaze u seriji slabijih rezultata, bez pobjede su na pet posljednjih susreta i tražit će bodove protiv Rođenih koji također žele puni plijen kako bi se pomjerili ka sredini tabele i mirno otišli na pauzu.

Jesenji prvak, ekipa Zrinjskog, će od 15 sati biti domaćin Posušju. Plemići nisu uspjeli pobijediti Posušje u prvom meču što će danas biti dodatni motiv da se dođe do trijumfa.

Mostarci jesen završavaju sa dvije domaće utakmice, u narednom kolu će biti domaćini Leotaru pa je sigurni plan trenera Sergeja Jakirovića pobijediti u oba susreta i na pauzu otići sa dvocifrenom bodovnom prednošću.

S druge strane, Posušje je podiglo formu u posljednjim kolima. Počeli su stizati i bodovi. Pod Bijeli brijeg sigurno ne stižu sa bijelom zastavom, ali upitno je da li se mogu suprostaviti trenutnoj ekipi Zrinjskog.

Od 15 sati na stadionu Tušanj derbi starih rivala igraju Sloboda i Željezničar. Crveno-crni žele trijumf pod svaku cijenu i može se reći da u ovaj susret ulaze kao blagi favoriti iako oslabljeni za neigranje kartoniranih Beganovića i Ćivića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I Plavi s Grbavice neće biti kompletni jer Tomislav Ivković neće moći računati na kartoniranog Mekića, ali kako je istakao na press-konfrenciji na današnji susret gleda kao meč karaktera "na kome Željezničar može graditi šampionsku ekipu u budućnosti."

Inače, današnji susret navijači Slobode, popularne Fukare, će iskoristiti za proslavu 34 rođendana pa nas sigurno očekuje dobra atmosfera i na tribinama.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Nažalost ova slika s naslovnice najbolje prikazuje i kakvim će se uvjetima igrati većina utakmica ovaj vikend...al ostaje nada da nekad krenemo naprijed
4 0
Hele
Stadioni su u užasnom stanju. Sretno svima i bez povreda.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi