Ivković: Utakmica karaktera koja pokazuje na kome Željo može da gradi šampionsku ekipu

Najavio gostovanje Slobodi

Ivković: Utakmica karaktera koja pokazuje na kome Željo može da gradi šampionsku ekipu

E. Škorić

FK Željezničar će u okviru 18. kola Premijer lige BiH gostovati tuzlanskoj Slobodi, zbog čega je danas održana press konferencija za medije.

Na press konferenciji su se novinarima obratili šef stručnog štaba Tomislav Ivković i kapiten Aleksandar Kosorić.

"Situacija je normalna, kao i do sada. Momci dobro treniraju. Pripremamo se za tešku i zahtjevnu utakmicu, s obzirom na vremenske neprilike i stadion na Tušnju koji nije idealan, gdje će biti puno više borbe nego nogometa i moramo se na to pripremiti. U zadnjoj utakmici nisam bio zadovoljan odbranom, brojem oduzetih lopti, energije i agresivnosti. Imali smo probleme u toku utakmice i to u sutrašnjoj utakmici mora biti na najvišoj razini, da neki igrači koji će ući u ekipu pokažu zašto su tu ili zašto ne mogu biti tu. To je utakmica karaktera i na kojoj se pokazuje na kome Željezničar može graditi šampionsku ekipu u budućnosti, kazao je Ivković i dodao:

"Imamo svi probleme. Njima ne igraju dva igrača standardna, nama ne igra Mekić, igrač koji je najviše dao do sada u prvenstvu i možda i jedan od najboljih igrača. Koga nema, bez njega se može i mora. Zato i govorim da igrači koji će ga zamijeniti moraju pokazati zbog čega su tu. Evo im utakmica, evo im prilika da pokažu karakter i sve druge osobine zbog kojih su tu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da nas čeka teška utakmica po teškim uslovima. Teren je u jako lošem stanju. Trebaće maksimalne koncetrancije jer će i najmanji detalj odlučiti pobjednika. Očekuje nas rovovska borba, mi smo se spremali na najbolji način. Gledali smo da se uigravamo u sličnim uslovima i da se naviknemo. Mislim da ekipa koja se prije navikne na uslove u datom momentu da će odnijeti bodove. Teren je i njima i nama. Ko se prije navikne biće mu lakše i imaće prednost", rekao je Aleksandar Kosorić.

Duel Slobode i Željezničara igra se sutra od 15 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Tomo je legenda Zelje! Nadam se da ce ostat godinama u klubu poput velikog Amara
6 5
crnoicrveno
Na kurtzu od terena bi vi igrali da niste prosili
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi