Herić: Otac mi je najveća podrška, ali i najžešći kritičar
Mladi bh. napadač je otkrio i ko su mu fudbalski uzori.

Mladi napadač Kolna i kadetske reprezentacije BiH

Herić: Otac mi je najveća podrška, ali i najžešći kritičar · Intervju

A. Beganović, foto: E. Haračić

Jedan od trojice fudbalera Kolna, koji brane boje kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine je i Elmin Herić. Igra na poziciji napadača, a za Koln je nedavno potpisao trogodišnji ugovor.

Elmin je rođen u Njemačkoj, no Bosnu i Hercegovinu, kako sam kaže, nosi u srcu. Fudbal igra od malih nogu, a veliku podršku ima i od oca koji je svojevremeno nastupao za tuzlansku Slobodu i nekoliko njemačkih trećeligaša.

“Rođen sam u Njemačkoj. Sa pet godina sam počeo igrati, a imao sam se na koga 'baciti'. Otac mi je igrao fudbal u Slobodi, a kasnije u Njemačkoj u trećoj ligi”, govori mladi Herić na početku razgovora za SportSport.ba.

Kadetskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine otac je i najveća podrška, ali i njegov najveći kritičar.

“Uvijek je tu uz mene. Gleda sve utakmice, razgovaramo mnogo o istim. Velika mi je podrška, ali i veliki kritičar. Govori mi šta je bilo loše, šta trebam popraviti u svojoj igri. Mnogo mi znači njegova podrška, kao i podrška od mame i sestre. I one me često gledaju”, ističe Herić.

Svake godine Elmin je u Bosni i Hercegovini gdje ima mnogo rodbine.

“Svaki raspust dolazim u Bosnu i Hercegovinu. Otac mi je iz Kladnja, a majka iz Tuzle i svako ljeto smo određeni period u domovini. Lijepo je doći u Bosnu i Hercegovinu, obići porodicu. Tuzla je prekrasan grad i doista s velikim nestrpljenjem očekujem svaki ljetni raspust”, ističe mladi bh. napadač i osvrće se na uslove za treniranje u Kolnu:

“U Kolnu imamo sve što treba za pravi razvoj jednog fudbalera. Trojica smo iz reprezentacije u Kolnu, takmičimo se u Bundesligi i nemamo se pravo žaliti na bilo šta. Škola je obavezna, ukoliko ne idete u školu ili imate slabe ocjene, onda ne možete ni trenirati. Tako je to u Njemačkoj”.

Za kadetsku reprezentaciju debitovao je u Makedoniji i kaže da je na taj način ispunio dio svojih snova.

“U Makedoniji sam odigrao prvi meč za Bosnu i Hercegovinu. Ne mogu vam opisati kako sam se osjećao. Nije isto igrati za reprezentaciju i klub. Kada čujem himnu i naše navijače doista se osjećam ponosno”, govori Herić.

Igrački uzori su mu naš najbolji napadač Edin Džeko i po mnogima najbolji svjetski fudbaler Cristiano Ronaldo, a vjeruje da sutra protiv Irske možemo do pozitivnog rezultata.

“Igrački uzori su mi Džeko i Ronaldo. Zašto njih dvojica? Mislim da su oni najbolji primjer kako se sa dosta predanog rada i truda može mnogo toga napraviti. Moja želja je zaigrati za prvi tim Kolna, a omiljeni klub mi je Real. Što se tiče Evropskog prvenstva, mislim da je velika stvar što smo se uspjeli plasirati, no kada nam se već ukazala prilika za plasman među osam najboljih na Starom kontinentu, trebamo dati sve od sebe da je iskoristimo. Neće biti lako, Irska je kvalitetna reprezentacija, no borit ćemo se. U ime svih igrača to mogu obećati”, zaključio je mladi bh. napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi