Herić dobro poznaje Tiranu: Prema naprijed su opasni, a odbrana im je slabiji dio tima

Može li Zrinjski do pozitivnog rezultata?

Herić dobro poznaje Tiranu: Prema naprijed su opasni, a odbrana im je slabiji dio tima

Adnan Beganović

Zrinjski u prvom susretu 2. pretkola Konferencijske lige igra danas  u Tirani, a o šansama našeg prvaka za prolaz dalje govorio je Elvedin Herić koji igra za Vllazniju i dobro poznaje kvalitete albanskog prvaka.

Prvi susret 2. pretkola Konferencijske lige u Albaniji će danas odigrati tamošnji prvak Tirana i prvak naše zemlje Zrinjski iz Mostara.

Nakon što su obje ekipe položile oružje u duelima 1. pretkola Lige prvaka svoj evropski put nastavljaju u Konferencijskoj ligi, a danas je na rasporedu "prvo poluvrijeme" dvomeča.

Tirana je u prošloj sezoni osvojila titulu i prema informacijama koje smo dobili od nekadašnjeg fudbalera Sarajeva i Slobode, Elvedina Herića, koji brani boje Vllaznije, radi se i kvalitetnoj ekipi, koja je iznenađujuće ispala u 1. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka od Dudelangea.

"Iznenađenje, za mene iznenađenje. Stvarno vam ne mogu reći kako su ispali jer sam vjerovao da će bez problema opravdati ulogu favorita. Imali su u revanšu nekoliko prilika pri rezultatu 0:0 i da su postigli pogodak siguran sam da bi prošli dalje", istakao je Herić za SportSport.ba.

Nekadašnji fudbaler Sarajeva i Slobode ističe da je Tirana najopasnija u napadačkoj fazi, a da je po njemu odbrana slabiji dio tima.

"Nisu mnogo mijenjali ekipu u odnosu na prošlu godinu. Doveli su par igrača, no čujem da bi nakon evropskih nastupa mogli prodati neke igrače. Prema naprijed igraju dobro, imaju brze igrače i stalno traže dubinu. Zrinjski na to treba obratiti pažnju. S druge strane, odbrana im je slabiji dio tima. Imaju jednog dobrog stopera, dok na drugim mjestima u odbrani po meni nisu dobro pokriveni. Biće sasvim sigurno neizvjesno, no vjerujem da Zrinjski može proći dalje, ali fudbaleri našeg prvaka moraju biti u utakmicama od prvog sudijskog zvižduka. Svako opuštanje može ih skupo koštati", istakao je Herić.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

I Herićeva Vllaznia, koja je osvojila Kup Albanije, igra u 2. pretkolu Konferncijske lige. Protivnik im je Universitatea iz Craiove, čije boje brani bh. napadač Elsvir Koljić.

"Nadamo se najboljem, ali smo i realni. Oni su favoriti, no dobro smo odradili pripreme i pokušat ćemo izenaditi. Vidjet ćemo, njima prepuštamo ulogu favorita, a mi sasvim sigurno nećemo razočarati naše navijače", zaključio je Herić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti