Hernan Crespo dobio prvi prvoligaški trenerski angažman

Legendarni napadač preuzima ekipu Banfielda

Hernan Crespo dobio prvi prvoligaški trenerski angažman

Nekadašnji argentisnk fudbaler, Hernan Crespo, došao je do svog drugog trenerskog angažmana, pošto je postao novi šef struke Banfielda.

Ovaj nekada sjajni napadač na klupi Banfielda mijenja Julia Cesara Falcionija, a ovo će mu biti prvi trenerski angažman nakon sezone 2015/2016 i drugi u karijeri.

Naime, Hernan Crespo je u sezoni 2015/2016 imao epizodu na klupi italijanskog drugoligaša Modene, ipak sada preuzima ekipu koja trenutno zauzima 10. mjesto na tabeli elitnog ranga argentinskog fudbala.

Podsejtimo, Crespo je u svojoj bogatoj karijeri nastupao za River Plate, Parmu, Lazio, Inter, Chelsea, Milan i Genou, a prošle godine je jedno vrijeme obnašao i funkciju potpredsjednika Parme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi