Hernan Crespo preuzima kormilo hrvatskog prvoligaša?

Veliko ime stiže u komšiluk?

Hernan Crespo preuzima kormilo hrvatskog prvoligaša?

Hrvatski mediji danas, uz dosta opreza, prenose špekulacije koje su se pojavile u kontekstu potrage Osijeka za novim šefom struke, a koje govore da bi to mogao biti legendarni Hernan Crespo.

Dino Skender je nedavno napustio kormilo Osijeka i od tada se špekuliše o njegovom nasljedniku.

Navodno je doskorašnji trener Rijeke odbio ponudu prvog čovjeka Osijeka da preuzme ekipu, da bi se potom pojavile špekulacije da bi na Gradski vrt mogao legendarni Italijan Christian Panucci.

Panucci nije veliko trenersko ime, vodio je tek neke italijanske niželigaše i selekciju Albanije, ali je veliko igračko ime koje bi sigurno privlačilo puno pažnje medija.

Sada se, međutim, u špekulacijama pojavilo jedno još zvučnije (igračko) ime. Riječ je o legendarnom argentinskom napadaču Hernanu Crespu.

Navodno bi upravo Hernan Crespo, nekada jedan od najubojitijih napadača na svijetu, mogao preuzeti Osijek. Ipak, za sada je sve na bazi špekulacija.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ni Crespo nema bogato trenersko iskustvo. Vodio je omladinski pogon Parme, Modenu i Banfield. Pored toga je obnašao još neke rukovodeće funkcije u Parmi.

Sa druge strane, kao igrač je branio boje River Platea, Lazija, Parme, Intera, Milana, Chelseaja...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi