Hernanes spasio Lazio, Luliću 68 minuta

Palermo namučio Rimljane

Hernanes spasio Lazio, Luliću 68 minuta

A. Haznadarević

Prvi duel 21. kola italijanske Serie A na Renzo Barbera stadionu u Palermu, odigrale su momčadi Palerma i Lazija, a bodovi su na kraju podijeljeni remijem 2:2.

Gosti su epitet favorita opravdali već u desetom minutu, kada je Ledesma uposlio Sergija Floccarija, koji glavom šalje loptu iza leđa golmana Palerma. Ujedno, gol Floccarija je bio i jedino veće uzbuđenje prvog dijela igre.

 

U drugom poluvremenu slična igra, a žestoka borba za svaku loptu koštala je našeg reprezentativca Senada Lulića javne opomene, koju je zaradio u 58 minutu susreta. Deset minuta kasnije, Lulić je izveden iz igre, a umjesto njega na teren ulazi Alvaro Gonzalez.

 

Ipak, ova izmjena se nije pokazala kao dobar potez trenera Lazija, budući da je već nakon dvije minute igre rezultat poravnat. Dossena je asistirao, a Arevalo Rios pogodio za 1:1.

 

Da stvar bude gora po goste, već u narednom napadu Dybala dovodi Palermo u vodstvo, a asistent kod pogotka bio je Miccoli.

 

Do kraja, Lazio se mučio sa neugodnim Palermom, a onda u 85. minutu susreta, glavni arbitar je pokazao na biijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Hernanes, te pogodio i na taj način spasio svoj Lazio od neugodnog poraza.

 

Serie A, 21. kolo

Palermo - Lazio 2:2 (Arevalo Rios 70, Dybala 71 / Floccari 10, Hernanes (P) 85) 

 

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.