Heroj Tottenhama nakon infarkt završnice na Etihadu: VAR-u, hvala ti!

Pijetlovi su u polufinalu Lige prvaka

Heroj Tottenhama nakon infarkt završnice na Etihadu: VAR-u, hvala ti!

Son Heung-Min je u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka bio heroj Tottnehama pošto je pogodio za pobjedu svoje ekipe protiv Manchester Cityja od 1:0.

Bio je Južnokorejanac jedan od heroja Tottenhama i večeras. Postigao je dva gola na otvaranju utakmice, a iako je na kraju Tottenham izgubio 4:3 u revanšu na Etihadu prošao je u polufinale zbog golova u gostima.

Pijetlovi su do polufinala došli pod dramatičnim okolnostima. VAR je potvrdio gol Llorentea za konačnih 4:3 iako se sumnjalo na igranje rukom, dok je poništio onaj Raheema Sterlinga za 5:3 duboko u sudijskoj nadoknati.

U začetku akcije je Aguero bio u ofsajdu pošto je Eriksenovu povratnu loptu ka njemu odbio Bernardo Silva, pa je na intervenciju VAR-a poništen gol za plasman Cityja u polufinale.

Nakon utakmice, kratke izjave su dali Son i Eriksen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nikada nisam igrao utakmicu poput ove. Jako smo ponosni. Bila je nevjerovatna noć. Nekada vas VAR nervira, danas možemo reći "hvala mu i dobra odluka". Toliko sam sada emotivan da ne znam šta bih rekao", istakao je Son, dok se Eriksen složio da će njegov Tottenham isti poduhvat ponoviti i u subotu kada ponovo igra protiv Cityja, ovaj put u Premier ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi