Herojski podvig: Pobijedio leukemiju i vraća se fudbalu

Petrov želi ponovo da nosi dres Aston Ville

Herojski podvig: Pobijedio leukemiju i vraća se fudbalu

Endin Čaušević

Nekadašnji kapiten Aston Ville, Stiliyan Petrov, izjavio je da ima namjeru da se vrati profesionalnom igranju fudbala.

Ovaj 36-godišnji fudbaler objavio je kraj svoje karijere 2012. godine i saopštio je da boluje od leukemije. Ipak, Bugarin je uspješno savladao ovu bolest, ali nema namjeru tu da se zaustavi.

Naime, Petrov je danas saopštio da ozbiljno razmišlja da se vrati profesionalnom igranju fudbala, te da mu je velika želja da ponovo zaigra u dresu Aston Ville.

On je izjavio da planira trenirati sa ovim klubom na pripremama za novu sezonu, te da vjeruje da će uvjeriti čelnike kluba da mu ponude ugovor. Iako je Villa ispala u niži rang engleskog fudbala, to neće zaustaviti Petrova da se oduži nekadašnjem klubu.

"Želim da objavim svima da se vraćam profesionalnom igranju fudbala. Dosta toga sam prošao u prethodnim godinama, ali sam se izborio lavovski. U Aston Villu stiže novi trener i nadam se da ću mu se dokazati", rekao je Petrov, te dodao:

"Moram biti iskren da imam neke druge ponude i da sam pričao sa nekoliko menadžera, ali svima sam rekao da je Aston Villa moj prvi izbor".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Petrov je već trenirao sa rezervnom ekipom Aston Ville, te trenutno radi na svojoj fizičkoj pripremi u isčekivanju pripremni utakmica za narednu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi