Herrlich vodi Bayer u narednoj sezoni

Zvanično novi trener

Herrlich vodi Bayer u narednoj sezoni

Za novog trenera Bayera iz Leverkusena danas je zvanično imenovan Heiko Herrlich. 

Ovo je za Herrlicha ujedno povratak u Bayer, s obzirom da je svojevremeno dres Apotekara nosio u periodu od 1989. do 1993. godine, a na trenerskoj klupi će zamijeniti Tayfuna Korkuta. 

"Herrlich je veoma ambiciozan i fokusiran trener, koji je svoje sposobnosti pokazao ne samo u Regensburgu. On preferira agresivan i atraktivan stil igre, što je blisko našem konceptu", izjavio je sportski direktor kluba Rudi Voller. 

Iz Leverkusena su saopštili da je Herrlich potpisao dvogodišnji ugovor, a u narednoj sezoni će imati zadatak da vrati klub u sami vrh njemačkog fudbala.

Herrlich je osim Regensburga u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri još vodio Unterhaching i Bochum. Radio je kao selektor U17 i U19 selekcije Njemačke, a bio je zaposlen i u omladinskim školama Bayerna i Borussije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi