Nemiri u glavnom gradu: "Skinite dresove i položite ih na tlo, niste dostojni da ih nosite"

Navijači Herthe u akciji

Nemiri u glavnom gradu: "Skinite dresove i položite ih na tlo, niste dostojni da ih nosite"

E. Škorić
Teme:

Herthi je sve gore i gore, pa je klub iz glavnog grada Njemačke izgubio derbi proteklog vikenda, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo kod navijača.

Hertha je u potpunosti razočarala ove sezone, pa je berlinski tim nakon 4:1 poraza od Uniona u subotu pao u zonu ispadanja iz Bundeslige, a do kraja sezone čeka je pakleno težak posao ako želi da se spasi najgoreg scenarija.

Nakon što je sudija označio kraj subotnje utakmice, grupa navijača žestoko se verbalno obračunala sa igračlima Herthe, pa su ih vukli za šorceve i dresove, traživšida opremu kluba skinu sa sebe i polože na pod.

Herthin nogometaš Maximilian Mittelstaadt je priznao da "radije ne bih govorio o tome šta se dešavalo", a Bild tvrdi da navijači nimalo nisu štedjeli svoje igrače.

"Svi ćete sada skinuti dresove jer niste dostojni da ih nosite. Dajte nam dresove dobrovoljno, inače ćemo ih sami uzeti", bio je zahtjev uzrujanih navijača Herthe.

Oglasi

Ovo nije prva situacija ovakvog tipa u slučaju jednog berlinskog kluba u posljednje vrijeme. Ne tako davno na terenu Herthe pojavila se organizirana skupina od 70-ak navijača. Tada su otvoreno prjetili igračima s riječima da "znamo gdje živite, samo ovako nastavite".

Neki igrači Herthe su skinuli dresove, pa i sam Mittelstaadt, koji je dugo stajao ispred tribine, dok su neki poput Dedrycka Boyate otrčali u svlačionicu izbjegavši raspravu sa navijačima.

"Ne bih skinuo dres. Takvih navijačkih grupa ima i nije u redu da prelaze neku granicu. Ovo što se dešava nije u redu", rekao je Herthin menadžer Fredi Bobić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hertha je pretposljednja na tabeli sa 26 bodova, koliko ima i Arminia na 16. mjestu, dok je Stuttgart prvi iznad tzv. opasne zone s 27 bodova.

Narednog vikenda Herthu čeka teško gostovanje kod Augsburga, koji je s 32 boda na 14. mjestu i naravno da će pokušati da osvoji bodove protiv davljenika koji je pod ogromnim pritiskom i na "nišanu" nikad bjesnijih navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi