Ermedin Demirović blizu transfera
FOTO: EPA

Bh. napadač napušta Freibrug

Ermedin Demirović blizu transfera

H. Zilić

Bh. reprezentativac Ermedin Demirović ove zime bi mogao promijeniti klub.

Prema pisanjima njemačkih medija Demirović je na radaru Herthe, a Stara dama iz Berlina navodno je već kontaktirala Freiburg oko eventualnog transfera.

O ovom transferu piše i ugledni transfermarkt, tako da je moguće da naš napadač obuče dres kluba iz glavnog grada Njemačke.

Demirović je ove sezone u dresu Freiburga na 20 mečeva u svim takmičenjima postigao dva gola i upisao dvije asistencije, ali sjajno je krenuo u 2022. godinu, postigao je gol protiv Borussije u prvenstvu, upisao asistenciju i gol protiv Hoffenheima u Kupu.

Demirović nije dobio značajniju minutažu u jesenjem dijelu sezone pa je to i razlog skromne statistike, ali u Herthi su uvjereni da bi Zmaj bio idealno pojačanje u napadu.

Sa Freiburgom je Demirović vezan ugovorom do 2024. godine, a trenutna vrijednost mu je 7,5 miliona eura, tako da Hertha sigurno ne bi prošla ispod deset miliona eura u ovom transferu.

Ono što je interesantno, ako bi Demirović realizovao transfer u Herthu trener bi mu bio Vedad Ibišević koji u Herthi ima funkciju trenera napdača, a sigurno ima i riječi hvale za Demirovića kada je u pitanju Uprava berlinskog kluba.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Demirović je upisao deset nastupa, dok je za mlađe selekcije naše zemlje skupio čak 46 nastupa i postigao 15 pogodaka.

U redove Freiburga došao je u augustu 2020. godine iz redova Alavesa, a prije toga je pružao sjajne partije u švicarskom St. Gallenu gdje je igrao kao posuđen fudbaler Alavesa.

Top Komentari

lopov84
Bio bi to glup potez. Freiburg je odličan klub za razvoj.
7 0
19211921
Freiburg odlican vamo tamo a decko sjedi ma klupi. Ako ce u herthi igrati odmah nek razguli
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi