Hertha pobjedom ostala u borbi za vrh

Berberoviću 90 minuta u porazu Duisburga

Hertha pobjedom ostala u borbi za vrh

Danas su odigrana tri susreta 15. kola druge Bundeslige, a zanimljivo je da je postignut velik broj pogodaka.

Berlinska Hertha slavila je na gostovanju kod Aue-a sa visokih 0:4.

 

Gosti su poveli već na samom otvaranju utakmice. Ramos je na asistenciju Hollanda savladao golmana domaćih. Sedam minuta kasnije Schroder jer autogolom gostima donio prednost od dva gola.

 

Sa 0:2 je završilo prvo poluvrijeme, a u nastavku berlinska ekipa postiže još dva gola.

 

U 56. minuti Ronny sa bijele tačke postiže pogodak za 0:3, a konačnih 0:4 djelo je Allaguija u 74. minuti susreta.

 

Posljednjeplasirani Sandhausen je uspio iznenaditi na gostovanju kod Ingolstadta te izboriti jedan bod.

 

Domaća ekipa je vodila golom Eiglera iz 18. minute sve do desetak minuta pred kraj susreta kada je Klotz poravnao na 1:1.

 

St. Pauli, u kom je naš nekadašnji reprezentativac Zlatan Bajramović pomoćni trener, slavio je kod kuće sa visokih 4:1 nad Duisburgom našeg Džemala Berberovića.

 

Nakon prvih 45 minuta rezultat je bio izjednačen (1:1), a pogotke su postigli Ginczek u 18. minuti ,za domaće te Kern u 45. minuti, za goste.

 

Ipak, u nastavku susreta, gosti sa tri pogotka uspjevaju da dođu do trijumfa. Bartels je u 65. minuti pogodio za 2:1, a isti igrač je u 74. minuti povisio na 3:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Gol za konačnih 4:1 djelo je Saglika samo minut prije kraja susreta. Napomenimo i da su gosti od 67. minute igrali sa igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Pamić te da je Berberović odigrao svih 90 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.