Hertha preokretom do trijumfa nad Frankfurtom

19. kolo druge Bundeslige

Hertha preokretom do trijumfa nad Frankfurtom

Ekipa Herthe dočekala je na svom terenu u Berlinu FSV Frankfurt te je uspjela da slavi.

Prvo poluvrijeme nije donijelo pogotke, pa se na odmor otišlo sa miroljubivih 0:0.

Ipak, u drugom poluvremenu, na pogodak se čekalo samo 10 minuta. U 55. minuti susreta Gorlitz je postigao pogodak za 0:1.

 

U tim trenucima činilo se kako će bodovi otići gostima iz Frankfurta, ali onda je berlinska ekipa sa dva pogotka preokrenula rezultat. Prvo je Ndjeng u 82. minuti na asistenciju Ronnyja pogodio za izjednačenje, a samo dvije minute kasnije, Ronny je bio strijelac za potpuni preokret svoje ekipe i nova tri boda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

 

Ekipa St. Paulija je na gostovanju kod Ingolstadta uspjela da osvoji jedan bod. Susret je protekao u solidnoj igri sa obje strane, ali golova nije bilo pa je ostalo početnih 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.