Hertha umalo dovela tri velike zvijezde
EPA

Kriv je Klinsmann

Hertha umalo dovela tri velike zvijezde

Učinimo Herthu ponovo velikom.

Tako je glasio projekat novog gazde ovog bundesligaša Larsa Windhorsta, koji je naumio 'upumpati' ogromna sredstva u klub kako bi ga vratio na stare staze slave, a u tome mu je trebao pomoći Jurgen Klinsmann.

Kao vođu ambicioznog projekta postavio je upravo ovog nekadašnjeg selektora njemačke reprezentacije, ali on je na kraju zbrisao poslije samo dva i pol mjeseca na trenerskoj klupi.

Klinsmann je sidro digao nakon što je potrošio 75 miliona eura odštete za Piateka, Tousarta, Cunhu i Ascacibara, a malo je nedostajalo da u Herthu stignu još tri velika pojačanja. To je u razgovoru za Der Spiegel otkrio Kevin-Prince Boateng.

"Kontaktirao sam Klinsmanna i rekao mu da se želim vratiti u rodni Berlin. Međutim, odgovor od njega nikad nije stigao", rekao je Boateng stariji, pa potom dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Na ljeto sam planirao uzeti telefon u ruke i pozvati Marija Gotzea i Juliana Draxlera i reći: 'Momci, idemo napraviti nešto ovdje zajedno'. To je bio moj plan - napraviti Herthu ponovno atraktivnom".

Minule zime Boateng je završio u Bešiktašu, a Hertha, koja je potrošila miliona na pojačanja, zauzima tek 13. mjesto u Bundesligi sa 28 bodova.

Top Komentari

LjutiKrajisnik
E zo bas tako ide, uzmes telefon i zoves Gotzea, Draxlera i njih eto u ekipi... Trebao si onda zvati i brata Jeroma :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi