Lokalne vlasti bijesne na navijače Herthe zbog poteza koji su napravili dan pred berlinski derbi

Hertha protiv Union Berlina

Lokalne vlasti bijesne na navijače Herthe zbog poteza koji su napravili dan pred berlinski derbi

E. Škorić
Teme:

U Berlinu će večeras biti odigran gradski derbi u kojem se sastaju Hertha i Union Berlin.

Berlinski derbi igra se unazad nekoliko godina nakon što se Union vratio u Bundesligu, a s obzirom na tradiciju i povijest, definitivno dueli koji se ne propuštaju.

Šteta samo što nema publike na tribinama, ali navijači Herthe pobrinuli su se da "dokažu ko je glavni u gradu", pa su po Berlinu poredali oko 60.000 zastavica Herthe.

Gradske vlasti su bile bijesne zbog toga. Vlasti su najavile da će pokrenuti akciju zbog "ovog ludila" jer smatraju da su te zastav(ic)e trebale da se koriste tako što se maše iz svojih domova s njima, a ne da se napravi "hrpa smeća" po centralnim ulicama.

"Razumijemo da ljudi žele biti kreativni u trenutku kada navijači ne mogu ići na stadion, ali ... Oni koji jesu, samo više smeća i potencijalna opasnost za promet. Moramo poduzeti mjere protiv njih", rekao je Arne Henge, jedan od uposlenika berlinske gradske uprave.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kvote za veliki derbi Berlina možete pronaći na sajtu MOZZART kladionice!

Top Komentari

2323
Tako se voli klub....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti