Renard na poluvremenu "probudio" igrače, ali pravi heroj bio je čovjek koji je sve to prevodio

Video iz svlačionice Saudijske Arabije

Renard na poluvremenu "probudio" igrače, ali pravi heroj bio je čovjek koji je sve to prevodio

E. Čaušević

Reprezentacija Saudijske Arabije napravila je nevjerovatnu senzaciju na startu Svjetskog prvenstva jer je nakon preokreta sa 2:1 uspjela da pobijedi Argentinu. Nakon utakmice pojavio se video i nevjerovatnog motivacionog govora selektora Hervea Renarda, ali u centru pažnje bio je i pomoćnik koji je sve to prevodio na arapski.

Argentina je u ovoj utakmici bila apsolutni favorit i svi su već ranije upisali tri boda Gaučosima, a posebno nakon prvog poluvremena u kojem su u potpunosti dominirali i golom Lionela Messija iz penala vodili su sa 1:0.

Međutim, u drugom poluvremenu gledali smo pravi spektakl. Saudijci su se na poluvremenu totalno preporodili i uspjeli su u prvih 15 minuta nastavka da šokiraju Argentine i preokrenu na 2:1.

Do kraja utakmice Saudijska Arabija je zadržala prednost i upisala vjerovatno najveću pobjedu u historiji, a ovo je bila prva velika senzacija na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Nakon utakmice u centru pažnje našao se selektor S. Arabije, Herve Renard, koji je na poluvremenu održao fantastičan govor i uspio je da motiviše svoje igrače koji su uradili ono što niko nije očekivao.

Ubrzo se pojavio i video iz svlačionice ove reprezentacije koji je nastao na poluvremenu i na kojem se vidi koliko je Renard bio ljut zbog igre svog tima u prvom dijelu. Najviše im je zamjerio što su pokazali previše poštovanja prema Argentincima i prepali se, a za Messija je imao poseban komentar.

Oglasi

"Ovo je presing? Presing ovo ne znači što vi radite. Messi na sredini terena ima loptu, a ti stojiš u odbrani. Moraš da ga markiraš odmah. Uzmite vaše mobitele i možete kasnije da se fotografišete s njim ako hoćete jer eto on ima loptu. Ti si u odbrani i vidiš da ima loptu ideš odmah za njim i pratiš ga", uzvikivao je Renard kojeg su igrači pažljivo slušali.

Međutim, ono što je posebno oduševilo sve jeste jedan od Renardovih pomoćnika koji je zadužen da s engleskog prevodi igračima na arapski jezik, a on je to uradio zaista na fantastičan način.

Pratio je svaki Renardov pokret i riječ, te je pored prevođenja onog što govori on to uradio istim tonom, ali i pokretima kao selektor kako bi što bolje dočarao igračima koji ne razumiju engleski jezik ono što im selektor govori.

Ovaj pomoćnik postao je hit na društvenim mrežama kada se video pojavio i sigurno da je uz Renarda i on itekako zaslužan što su igrači bili toliko motivisani u drugom poluvremenu jer je pomogao da što bolje shvate ono što je selektor htio da im kaže.

Također, Saudijci su objavili i video šta se sve dešavalo u njihovom taboru tog dana prije, tokom i nakon utakmice, te su pokazali kako se proslavila velika pobjeda protiv Argentine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Saudijska Arabija svoj naredni meč na Mundijalu u Kataru igra već sutra kada će im protivnik biti reprezentacija Poljske. Ovaj meč igra se od 14 sati na Education City stadionu u Al Rayyanu.

Top Komentari

pjanke.sa
Svaka mu cast majke mi na ovakvoj motivaciji predali bi se svi drugi.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi