Snimci čovjeka koji je skoro dao život za svoju reprezentaciju na Mundijalu lede krv u venama

Imao je samo jednu molbu

Snimci čovjeka koji je skoro dao život za svoju reprezentaciju na Mundijalu lede krv u venama

A. Čaušević

Igranje za nacionalni tim svoje zemlje predstavlja najveći moguči čin patriotizma. Pojedini fudbaleri u svakom meču za reprezentaciju ostavljaju srce na terenu, posebno je to slučaj kada naiđu na daleko snažnijeg protivnika pa igraju za ponos, naciju i slavu. 

Dosadašnji dio Svjetskog prvenstva donio je nekoliko velikih iznenađenja. Međutim, samo jedna utakmica može poprimiti epitet istinske senzacije. U pitanju je pobjeda Saudijske Arabije nad Argentinom.

Hrabri Saudijci su bili u rezultatskom zaostatku poslije prvog dijela, ali su u nastavku odigrali odlično te su uspjeli preokrenuti i na taj način šokirati fudbalski svijet pobjedom sa 2:1.

Ipak, svi Saudijci nisu imali razloga za slavlje. Utakmicu je nažalost obilježila ozbiljna povreda Yassera al Shahranija kojem je u jednom trenutku doveden i život u pitanje.

Internetom su počeli kružiti snimci povrijeđenog fudbalera Saudije, a može se reći da su snimci poprilično jezivi i da je ovaj fudbaler bio praktično na ivici smrti.

Oglasi

Međutim, ono što je najvažnije ovaj 30-godišnjak se osjeća dobro. U srijedu je doputovao u Njemačku i to nakon što je sudijski princ Mohammad Bin Salman angažovao privatni avion da se fudbaler prebaci u Evropu.

Tokom obraćanja u kratkoj video poruci Al-Shahrani je imao samo jednu želju, a to je da se svi pomole za njega da što prije ozdravi.

"Želio sam vas uvjeriti da sam dobro. Molite se za mene. Hoću i da čestitam navijačima Saudijske Arabije na velikoj pobjedi, zaslužili ste je", rekao je Al-Shahrani.

U četvrtak je stigla vijest o uspješnoj operaciji koju je prošao iskusni defanzivac i sada ga čeka višemjesečni oporavak.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, ovaj lijevi bek je jedan od najboljih azijskih igrača, a duže od deset godina nosi dres poznatog saudijskog kluba Al Hilala. 

Svjetsko prvenstvo u Kataru mu je drugo u karijeri pošto je sa svojom reprezentacijom nastupio i na Mundijalu u Rusiji. Na njegovu žalost, ovogodišnja smotra najboljih reprezetnacija svijeta za njega je bila kratkog daha.

Top Komentari

Realno01
Nasi manekeni hoduckaju po terenu pa se cudimo sto smo losi,jos Dzeko kada zavrsi sa repkom onda cemo bas dno biti. Par rerezentacija dokazuje da se nedostatak vrhunskih igraca moze kompenzovati timskom organizovanom igrom i jos vecim zalaganjem.Nije sramota izgubiti,sramota je ne pokusati i dati sve sve od sebe
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi