Kako izgledaju roditelji Heung-min Sona? Otac se ne smije ni na fotografiji!

Ne daju mu da se ženi

Kako izgledaju roditelji Heung-min Sona? Otac se ne smije ni na fotografiji!

A. Čaušević

Heung-min Son je godinama među najboljim svjetskim fudbalerima, a 2020. je osvojio i nagradu Puškaš za gol godine. 

Iako je poprilično uspješan i izuzetno bogat Son sa 28 godina i dalje živi sa svojim roditeljima što možda najbolje govori o njegovom kućnom odgoju i poštovanju prema ocu i majci.

Nedavno se pojavila i jedna od rijetkih zajednički fotografija Sonove porodice sa ocem i majkom. Dok su sin i majka Eun Ja Kil nasmijani, to se za 58-godišnjega Son Woong Jung ne može reći.

Woong Jung koji je svojevremeno bio prosječan fudbaler djeluje ozbiljno i čini se da ga je teško nasmijati.

Son junior izuzetno poštuje i cijeni svoje roditelje i još uvijek sluša šta mu se kaže. Primjer je i odbijanje da se oženi dok ne završi fudbalsku karijeru.

Otac mi je dao neke savjete i slažem se s njim. 'Kada se oženiš na prvom mjestu će ti biti porodica, zatim žena i djeca, a tek onda ćeš misliti o fudbalu', govorio mi je otac'', kazala je zvijezda Tottenhama prije nekoliko godina.

Oglasi

Interesantno da Son senior svog sina nije priključio nekomo od klubova dok nije napunio 16 godina. Do taga ga je trenirao individualno.

"Nisam dopustio sinu da igra u ligi dok nije napunio 16 godina. Umjesto toga svaki dan po šest sati sam ga učio osnove fudbala", rekao je Woong Jung prije nekoliko godina.

Kada je Son kao tinejdžer stigao u akademiju Hamburga njegov otac je iznajmio sobu u obližnjem motelu i svaki dan je sinu "disao za vratom".

"Nisam mogao da stanam, uvijek je bio pored mene, trenirao je kao i ja", posjetio se Son.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, da njegov otac nije bio toliko strog pitanje je da li bi San danas bio uspješan i svjetska zvijezda.

"Pomogao mi je sa mnogo stvari. Jako me voli. Poslije svake utakmice pričamo o lošim i dobrim stvarima i u čemu se mogu popraviti", dodao je Son.

Top Komentari

Ga_Zi_JA
I DZUMHUR ima istu RADNU ETIKU...
4 7
VenamaHrabrih
Jako je teško i to je plus ko može od roditelja, prepoznati istinski talenat ko djeteta i onda uporno raditi na njemu. Zanemariti školovanje, izlaske, prvu ljubav i sve što život čini životom da bi se postigli vrhunski rezultati. Zato su vrhunski sportaši poput Sona, Sslihamidžića, Kostelića... izuzetno rijetki. Oni su se odrekli svega ds bi bili ovo što jesu i zato su, uz dužno poštovanje, izuzetno ograničeni. Ko je od nas spreman na takva odricanja?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi