Bugari objavili zbog čega je Ludogorets "bacio oko" na Hankića

Odlične odbrane donose transfer

Bugari objavili zbog čega je Ludogorets "bacio oko" na Hankića

O. Lekić

Bh. golman Hidajet Hankić (29) ubrzo bi mogao napraviti transfer karijere. Bugarski velikan Ludogorets svim silama želi dovesti ovog čuvara mreže, a mediji u ovoj zemlji objavili su i razloge što je ovaj tim 'bacio oko' na 29-godišnjaka.

Hidajet Hankić već nekoliko sezona brani zaista odlično u ekipi Botev Plovdiv. Privukao je pažnju na sebe i prva je meta Ludogoretsa za januarski prijelazni rok.

Po navodima bugarskih medija njegov dolazak u Razgrad je gotovo sigurna opklada. Nezadovoljni su u ovom timu trenutnim golmanima i prioritetno im je rješavanje ove pozicije.

A zašto je velikan 'bacio oko' na 29-godišnjeg čuvara mreže pokazali su bugarski mediji. Nevjerovatne odbrane niko ne može tek tako preskočiti, pa ni Ludogorets.

OVDJE pogledajte ovosezonske  intervencije ovog bh. golmana koji  po tamošnjim medijima najbolji čuvar mreže u Bugarskoj.

Hidajet Hankić je već dvije i po godine član ekipe Boteva. Nedavno je dobio poboljšani trogodišnji ugovor s ovim klubom, no neće mu se praviti problem u slučaju da odluči otići.

Ovaj golman iza sebe ima uspješan period u rumunskom Botosaniju, gdje je branio jako dobro dvije sezone, a ranije je nastupao za Wacker Innsbruck, BW Linz, Austriju Salzburg i češku ekipu Mlada Boleslav, gdje je počeo karijeru.

Ludogorets bi trebala biti naredna etapa u karijeri ovog golmana koji je nebrojeno puta u proteklim sezonama spašavao svoj tim u veoma bitnim utakmicama.

Top Komentari

Mowzilla
Trebalo bi ga zvati da popuni upraznjeno mjesto Sehica...
0 0
AkrobataSarlo
Rođo moj, rodom iz Dobošnice. : )
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti