Ludogorets traži novog golmana: Bosanskohercegovački golman prvi "pick" Ivajyla Peteva
Hankić sa kapitenskom trakom u Botevu

Hankić na meti bugarskog prvaka

Ludogorets traži novog golmana: Bosanskohercegovački golman prvi "pick" Ivajyla Peteva

Adnan Beganović

Bugarski prvak Ludogorets, kojeg s klupe predvodi nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima Ivaylo Petev, traži novog golmana. Bugarsski mediji pišu da je najveće želja Ludogoretsa, bh. golman Boteva, Hidajet Hankić.

Bosanskohercegovački golman, Hidajet Hankić, najveća je želja aktuelnog bugarskog prvaka Ludogoretsa, kojeg s klupe predvodi nekadašnji selektor našeg nacionalnog tima Ivaylo Petev.

Iako je Petev zajedno sa kompletnim stručnim štabom nakon sramnog evropskog poraza od danskog Nordsjaellanda (7:1) ponudio ostavku, gazda kluba istu nije prihvatio i nekadašnjem selektoru našeg nacionalnog tima dao je još jednu priliku.

Petev i njegovi izabranici su sjajno odgovorili na povjerenje te su nakon poraza u Danskoj, u prvenstvu upisalu ubjedljivu pobjedu u duelu sa Pirinom (4:0) te su se sa šestog mjesta probili na četvrto i sada za vodećim Lokomotiv Plovdivom zaostaju sedam bodova, ali uz dvije utakmice manje.

No, uprkos ubjedljivoj pobjedi Petev i njegov stručni štab su svjesni da trebaju pojačati ekipu, a bugarski mediji pišu da je pojačanje na golmanskoj poziciji primarno, te da već sada razmišljaju koga u zimskom prelaznom roku angažovati.

Oglasi

Nisu u Ludogoretsu zadovoljni sa Nizozemcem Sergiom Padtom i Hrvatom Simonom Slugom, a ako je vjerovati bugarskim medijima jedan Bosanac je prvi "pick" aktuelnog bugarskog prvaka.

Radi se o golmanu Botev Plovdiva, Hidajetu Hankiću, koji uživa sjajan ugled u Bugarskoj i nije čudo čudo što su iz Ludogoretsa "bacili oko" na 29-godišnjeg bosanskohercegovačkog čuvara mreže.

Bugarski portali pišu da će Ludogorets u zimskom prelaznom roku pokušati dovesti Hankića, za kojeg imaju samo riječi hvale, a Hankić je u Botev stigao na ljeto 2021. iz rumunskog Botosanija.

Potpisao je ugovor na dvije godine, a kako su iz Boteva bili zadovoljni njegovim partijama prije nekoliko mjeseci je potpisao novi trogodišnji, tako da u ovom klubu sasvim sigurno od eventualne prodaje Ludogoretsu očekuju i pristojnu zaradu.

U prošloj sezoni Hankić je branio na 27 utakmica, a u nekoliko navrata je bio izabran i u najbolji tim kola. U ovoj sezoni je na golu stajao sedam puta, a posljednja tri meča je propustio zbog blažeg potresa mozga kojeg je "zaradio" na jednom od treninga.

Inače, osim za pomenute Botosani i Botev, bosanskohercegovački golman je u dosadašnjoj karijeri nastupao još za češku Mladu Boleslav, te austrijske Blau-Weiss Linz i Austriju Salzburg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi