Bugari javljaju: Petev našao novog reprezentativca BiH?

Drži ga na oku

Bugari javljaju: Petev našao novog reprezentativca BiH?

A. Čaušević

Među pozvanim reprezentativcima BiH za septembarske mečeve moglo bi se naći još jedno novo ime. 

Kako sada stvari stoje do promjene selektorske pozicije neće doći te će u preostala dva kola Lige nacija reprezentaciju BiH sa klupe predvoditi Ivaylo Petev.

U prve četiri utakmice ostvaren je sasvim pristojan učinak. Dvije pobjede i dva remija su donijeli osam bodova za trenutno prvo mjesto u grupi sa Finskom, Crnom Gorom i Rumunijom.

Otkako je na selektorskoj klupi Petev je već izgradio gro ekipe s tim da uvijek ima nekih izmjena pa se znaju pojaviti i neka nova lica na okupljanju.

Bugarski mediji izvještavaju da bi novo lice u dresu Zmajeva mogao biti i golman Botev Plovdiva, Hidajet Hankić.

Hankić je postao jedinica Botev Plovdiva i Petev će na njega posebnu pažnju obratiti u predstojećim mečevima Konferencijske lige protiv Apoela iz Nikozije.

Oglasi

Dalje se navodi da bi Petev 28-godišnjeg golmana rođenog u Austriji mogao pozvati za septembarsko okupljanje.

Sasvim solidni golman ima bosanske korijene te s te strane ne bi trebao imati problema oko dobivanja bh. pasoša, navode Bugari.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Inače, Hankić je prije dolaska u Botev branio u Rumuniji za Botosani, dok je u omladinskim kategorijama osim u Austriji jedno vrijeme bio i u Češkoj.

Podsjećanja radi, u septembru BiH će biti domaćin Crnoj Gori i gost Rumunjskoj. Za prolazak u Ligu A bit će dovoljan trijumf nad Crnogorcima. 

Top Komentari

Slana_carsija
Skida ih sa koca i konopca. A Begovic ne može ni poziv da dobije
9 3
thekupus
hahahahhah hahahhahha pa je li ovo realno?
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi