Hiddink preporodio Chelsea, uveo neobične treninge

Grublji treninzi se isplatili

Hiddink preporodio Chelsea, uveo neobične treninge

Edmir Škorić

Privremeni trener Chelseaja Guus Hiddink smatra da je njegovim igračima bilo potrebno "malo više ragbija".

Hididink je u 14 utakmica u svim takmičenjima samo jednom poražen s Chelseajem i definitivno su igrači sjajno odgovorili na promjenu trenera.

Holanđanin je stigao na Stamford Bridge kada je klub bio 16. naa tabeli, a sada je na 11. mjestu i igrat će četvrtfinale FA Kupa.

"Napravio sam kombinaciju rukometa i ragbija na treningu. Volim gledati ragbi. Odgojen sam u takvom okruženju. Volio sam sve sportove. Kada sam imao 18, 19 godina, volio sam boks. To je lijep sport. Iako je najteži za izdržljivost, jako sam ga  volio", rekao je Hiddink.

"U moje vrijeme u PSV-u smo imali jednu vrstu hrvanja. Na terenu imate fizičke kontakte i ako ne vježbate takve stvari, onda nećete moći da se nosite u duelima. A to je jako važno", dodao je Hiddink.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Objasnio je kako je bolje ako su igrači kao djeca imali dosta iskustava iz kojih su mogli naučiti da se nose sa raznim padovima.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi