Hierro: Ključ je u tome da što manje mijenjamo

Novi selektor Španije

Hierro: Ključ je u tome da što manje mijenjamo

Nekadašnji fudbaler Real Madrida Fernando Hierro iznenada je dobio priliku da vodi reprezentaciju Španije na Svjetskom prvenstvu.

Dosadašnji sportski direktor Crvene furije imenovan je za selektora nakon što je samo dva dana uoči početka Mundijala smijenjen Julen Lopetegui, koji je dogovorio preuzimanje Real Madrida.

"Ovo je za mene zanimljiv izazov. Situacija je takva kakva jeste i želim pokazati da hrabro prihvatam odgovornost koja mi se nametnula", rekao je Hierro, koji se već na početku suočio sa brojnim problemima u ekipi, te nastavio:

"Imamo tim koji je zajedno dvije godine i koji je naporno radio na pripremama za Svjetsko prvenstvo. Sve vrijeme sam bio sportski direktor u reprezentaciji i znam koliko su svi motivisani. Pred utakmicu sa Portugalom ne možemo da promijenimo ništa, pa nećemo ni mijenjati. Upravo u tome je i ključ".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Španija svoj nastup na Svjetskom prvenstvu započinje večerašnjom utakmicom protiv Portugala u grupi B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi