Rasulo u kampu Španaca: Pique rastavljao kapitena i predsjednika!

Žestok sukob Ramosa i Rubialesa

Rasulo u kampu Španaca: Pique rastavljao kapitena i predsjednika!

Nakon što je predsjednik Real Madrida Florentino Perez saopštio da će, tada još uvijek selektor Španije, Julen Lopetegui biti novi trener Kraljeva u taboru Crvene furije je nastalo pravo rasulo.

Sada su se u emisiji "Jugones" na španskom TV kanalu La Sexta mogli čuti i navodi da je Sergio Ramos morao biti razdvojen od predsjednika Fudbalskog saveza Španije Luisa Rubialesa, nakon što je između njih dvojica došlo do žestokog verbalnog sukoba zbog oktaza Lopeteguiju.

Naime, Rubiales je, razočaran Lopeteguijevom odlukom "da iza leđa" Savezu dogovori angažman u Realu uprkos činjenici da je prije samo 20-ak dana produžio ugovor sa krovnom kućom španskog fudbala, sada već bivšem selektoru uručio otkaz.

Prije toga se konsulotvao sa Ramosom, Piqueom, Davidom Silvom i Iniestom, ali ni ovi najutjecajniji španski reprezentativci nisu mogli spriječiti Rubialesa da uruči otkaz Lopeteguiju samo dan prije početka Mundijala.

Navodno je Ramos, koji će po povratku iz Rusije sarađivati sa Lopteguijem u Realu, bio najglasniji u podršci 51-godišnjem stručnjaku, te je do njega i Rubialesa došlo do žestoke svađe koja je prijetila da preraste u ozbiljan fizički sukob.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zbog toga se Gerard Pique morao umiješati i stati između Ramosa i Rubialesa kako bi ih razdvojio. Pique je uspio u svojoj nakani i spriječio je tuču, ali je sada pravo pitanje u kakvoj atmosferi Španci dočekuju svoj premijerni nastup na Mundijalu u Rusiji.

Španije sutra od 20:00 sati po našem vremenu igra meč protiv Portugala, a Crvenu furiju će na Mundijalu sa klupe voditi legendarni fudbaler Reala Fernando Hierro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi