Higuain: Nisam mogao propustiti šansu da zaigram u Chelseaju

Novo pojačanje Plavaca

Higuain: Nisam mogao propustiti šansu da zaigram u Chelseaju

E. Čaušević

Gonzalo Higuain večeras je zvanično predstavljen kao novo pojačanje Chelseaja.

Higuain u Chelsea dolazi na posudbu iz Juventusa do kraja sezone iako je prvi dio odigrao u dresu Milana. Na kraju je Argentinac odlučio da napusti Rossonere i karijeru nastavi u dresu Plavaca koje će njegov dolazak na posudbu koštati devet miliona eura.

Ukoliko Chelsea odluči da otkupi njegov ugovor na kraju sezone onda će na račun Juventusa morati platiti još dodatnih 36 miliona eura. Argentinac je po dolasku u londonski klub priznao da nije jednostavno mogao odbiti ovu ponudu.

"Kada sam dobio šansu da pređem u Chelsea jednostavno sam morao to da iskoristim. To je tim koji sam uvijek volio gledati i klub s historijom. Imaju sjajan stadion i igraju u Premiershipu gdje sam oduvijek htio da igram. Nadam se da ću na terenu opravdati povjerenje koje su mi dali i jedva čekam da zaigram", rekao je Higuain.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Higuain će na dresu nositi broj devet, a za Chelsea bi mogao debitovati već sutra kada će ovaj tim igrati protiv Tottenhama revanš utakmicu polufinala engleskog Liga kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi