Sarri potvrdio transfer Higuaina: On je jedan od najboljih koje sam trenirao!
Argentinac nije bio previše sretan u Milanu koji je imao dosta problema u igri tokom protekle polusezone (Foto: EPA)

Higuain u Chelseaju

Sarri potvrdio transfer Higuaina: On je jedan od najboljih koje sam trenirao!

M. Šljivak

Menadžer Chelseaja Maurizio Sarri potvrdio je kako će u ostatku sezone dres ovog tima nositi argentinski napadač Gonzalo Higuain.

Plavci su dugo tražili idealnog napadača. Sarri je kao pravo rješenje za svoju ekipu vidio 31-godišnjeg Argentinca, a na kraju ga je uspio i dobiti.

Italijanski stručnjak pun je pohvala za iskusnog napadača i tvrdi da je jedan od najboljih koje je ikad trenirao.

"Higuain će danas potpisati ugovor, ali neće igrati sutra protiv Tottenhama", rekao je Sarri, te je nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Odličan je igrač. Posebno je bio imprersivan u mojoj prvoj sezoni u Napoliju. Bez dileme, on je jedan od najboljih napadača koje sam vodio u karijeri. Ima sve potrebno da uspije ovdje. Nadam se da će postizati golove ovdje. Prošao je kroz težak period, ali nadamo se da ćemo ga vratiti u prafu formu", rekao je Sarri.

Higuain je proteklu polusezonu proveo na posudbi iz Juventusa u Milanu, a postigao je osam golova u 22 nastupa za Rossonere.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti