Pozirao s dresom druge reprezentacije, pa na kraju izabrao Argentinu i postao vječni tragičar

Higuain takav rasplet nije očekivao

Pozirao s dresom druge reprezentacije, pa na kraju izabrao Argentinu i postao vječni tragičar

E. Čaušević

Gonzalo Higuain je zbog svojih promašaja u finalima Mundijala i Copa Americe postao jedan od najomraženijih igrača u Argentini.

Higuain je promašio nekoliko zicera u finalima koje je igrala Argentina i koje je ova selekcija na kraju izgubila od Njemačke i Čilea.

Zbog svojih promašaja postao je jedan od najomraženijih igrača u svojoj domovini i brzo su zaboravili sve što je donio ovoj selekciji u prethodnih utakmicama. On je za Gaučose odigrao 75 mečeva i zabio je 31 pogodak, ali sve je to brzo palo u vodu.

Međutim, Argentinci su se odlučili prisjetiti početka karijere Higuaina u River Plateu i činjenice da je mogao zaigrati za Francusku. Higuain je rođen u Francuskoj i imao je pravo igrati za Trikolore što su iz FS Francuske pokušali da ostvare.

Oni su nekoliko puta posjetili Higuaina u Argentini i nudili mu da igra za Francusku, a jednom prilikom je čak pozirao s dresom ove reprezentacije.

Iako su Francuzi vjerovali da su ga nagovorili i spremili su čak poziv za njega na kraju se Higuain predomislio. Poručio je da neće igrati za Francusku jer mu je igranje za Argentinu uvijek bio san i na kraju mu se to ostvarilo, ali sigurno da nije zaslužio takav tretman u svojoj domovini i pored tih promašaja u finalnim mečevima.

Top Komentari

DamirS
I onda kažu Messi ne može sa repkom ništa osvojiti. A Higuain ih koštao najmanje jedne Cope i SP 2014.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi