"Deschamps je uposlenik Saveza i ako pobijedim morat će vratiti Benzemu u reprezentaciju"
Foto - EPA

Michel Moulin najavljuje

"Deschamps je uposlenik Saveza i ako pobijedim morat će vratiti Benzemu u reprezentaciju"

M. Šljivak

Karim Benzema već više od pet godina ne igra za reprezentaciju Francuske.

Selektor Trikolora Didier Deschamps ga je izbacio iz nacionalnog tima nakon što je optužen za ucjenjivanje saigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuene.

Cijeli ovaj slučaj je završio na sudu. Benzema je optužen kao saučesnik, a dok je Deschampsa, on više neće obući dres Francuske.

Međutim, kandidat predsjednika francuskog Saveza Michel Moulin najavio je da će natjerati Deschampsa da vrati Benzemu ako dobije izbore.

"Deschamps je usposlenik Saveza. Neophodno je da mu neko kaže da Benzema mora igrati. Vratit ću ga u reprezentaciju ako postanem predsjednik. Insistirat ću da Benzema ponovo igra za Francusku", rekao je Moulin.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

On smatra da je Benzema nevin dok sud ne dokaže suprotno i kritikovao je aktuelnog predsjednika Noela Le Graeta što nije reagovao na vrijeme u ovom slučaju.

Benzema je za Francusku odigrao 81 meč i zabio je 27 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi