Higuain: Važno je da nismo izgubili
Foto: EPA

Napadač Juventusa nakon susreta

Higuain: Važno je da nismo izgubili

Napadač Juventusa Gonzalo Higuain poručio je nakon večerašnjeg remija njegove ekipe u gostima protiv Sporting Lisabona da je bitno da nisu izgubili utakmicu. 

Juve ima velikih problema ove sezone u grupnoj fazi Lige šampiona, a da su izgubili večeras u Lisabonu, doveli bi u pitanje plasman u osminu finala takmičenja. 

Oni trenutno imaju sedam bodova, odnosno tri više od Sportinga koji je na trećem mjestu, a do kraja su ostala još samo dva kola. Upravo zbog toga Higuain smatra da je veoma bitno da njegov tim nije izgubio ovu utakmicu. 

"Bilo je teško. Barcelona je ovdje pobijedila zahvaljujući autogolu. Oni su počeli veoma snažno i jako je bitno da smo izvukli bod. Sada se moramo odmoriti i spremiti za naredni meč", rekao je Higuain za Mediaset Premium i nastavio: 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Važna stvar je bila da ne izgubimo protiv veoma jakog rivala. Još uvijek imamo tri boda više od njih i nadamo se da ćemo osigurati prolaz u osminu finala nakon posljednja dva kola. Ja uvijek dajem sve od sebe kako bih pomogao timu. Osvojili smo važan poen na teškom gostovanju", rekao je Argentinac. 

Podsjetimo, Higuain je večeras bio strijelac jedinog gola za svoj tim, a prije par dana je postigao dva gola na gostovanju Milanu čime je samo potvrdio da se ponovo nalazi u sjajnoj formi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije