Historija je ispisana: Za Bilbao je večeras prvi put zaigrao stranac

Ganea ušao u anale

Historija je ispisana: Za Bilbao je večeras prvi put zaigrao stranac

Publika na stadionu Ciutat de Valencia večeras je svjedočila historijskom trenutku za jedan od najstarijih klubova u Španiji - Athletic Bilbao.

U susretu Levantea i Athletica (3:0), za goste je nastupio Rumun Cristian Ganea, koji je postao prvi strani fudbaler koji je zaigrao za baskijski klub u historiji dugoj više od stotinu godina.

Iako su u prošlosti za Athletic nastupali igrači poput Lizarazua i Laportea, koji su rođeni u francuskom dijelu Baskije, ovo je prvi slučaj da za ovaj klub zaigra fudbaler koji nema baskijsko porijeklo.

Kako je Ganea 'prevario sistem'? Kao dječak se sa majkom doselio u Baskiju gdje je živio nekoliko godina i to je razlog zbog kojeg se djelomično uklapa u klupsku filozofiju, takozvanu Kanteru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Cristian Ganea je večeras odigrao 50 minuta u porazu od Levantea, a u Athletic je stigao ljetos iz Viitorula za nešto više od milion eura. Ima 26 godina, igra na poziciji lijevog beka i povremeni je reprezentativac Rumunije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi