Historijsko polufinale za Haiti, Meksiko prošao na penale

Gold Cup

Historijsko polufinale za Haiti, Meksiko prošao na penale

E. Škorić

Haiti i Meksiko sinoć su izborili plasman u polufinale prvenstva Sjeverne i Centralne Amerike.

Haiti nikada ranije nije igrao u polufinalu, a u samu završnicu ušao je nakon velikog preokreta protiv Kanade.

Kanađani su imali 2:0 na poluvremenu zahvaljujući golovima Davida u 18. i Cavallinija u 28. minuti, međutim Nazon, Bazile s bijele tačke i Guerrier u nastavku Haitiju donose veliki preokret i jednu od najvećih pobjeda u historji ove selekcije.

Haiti će za rivala u polufinalu imati Meksiko koji je na penale eliminisao Kostariku, nakon što je 90 minuta okončano rezultatom 1:1, dok u produžecima nije bilo golova. Fuller je promašio penal i bio je tragičar Kostarika na kraju.

U trećem četvrtfinalnom meču Jamajka dočekuje Panamu večeras od 23:30, a u noći sa nedjelje na ponedjeljak sastaju se SAD i Curacao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi