Mislili ste da je kraj fudbalskim uzbuđenjima? Ne počinje uskoro samo Copa America

Mislili ste da je kraj fudbalskim uzbuđenjima? Ne počinje uskoro samo Copa America

Završena su sva važnija fudbalska prvenstva u Evropi, završena su i klupska međunarodna evropska takmičenja, iza nas je i finalni turnir Lige nacija, ali i utakmice trećeg i četvrtog kola kvalifikacija za EP.

Fudbal u Evropi ide na kratku pauzu, ali uzbuđenja na drugim kontinentima tek počinju.

Večeras (u noći sa petka na subotu) zvanično počinje kontinentalno prvenstvo Južne Amerike.

Naime, od 02:30 sati po našem vremenu domaćih ovogodišnjeg izdanja Copa Americe Brazil će ugostiti reprezentaciju Bolivije.

Na Copa Americi će učestvovati 15 selekcija podijeljenih u četiri grupe, a favoriti su "standardni" - Brazil, Argentina, Kolumbija, Urugvaj...

Gosti ovogodišnje Copa Americe su reprezentacija Katara i Japana. Katar će se takmičiti u grupi B u kojoj su još Argentina, Paragvaj i Kolubija, dok se Japan nalazi u grupi C sa Ekvadorom, Urugvajem i Čileom.

Gold Cup

Međutim, ne počinje uskoro samo Copa America. Samo noć kasnije počinje i Gold Cup.

Riječ je o međunarodnom turniru fudbalskih reprezentacija zemalja Sjeverne i Centralne Amerike, te Kariba - pod okriljem CONCACAF-a.

Gold Cup se igra svake druge godine, a domaćini izdanja za 2019. su SAD, Kostarika i Jamajka.

Trofej Gold Cupa brani upravo jedan od domaćina - reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država.

Turnir će zvanično biti otvoren u noći sa subote na nedjelju (po našem vremenu) u 01:30 sati kada počinje duel selekcija Kanade i Martinika na stadionu Super Bowl u Pasadeni.

Favoriti za osvajanje Gold Cupa su selekcije SAD-a i Meksika, iako su Meksikanci na turnir došli bez nekolicine zvijezda (Chicharito, Hirving Lozano...).

Selekcije, njih 16, koje se takmiče na Gold Cupu podijeljene su u četiri grupe, a po dvije prvoplasirane iz svake grupe prolaze u četvrtfinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi