Hitzfeld: Njemačka je apsolutni favorit na EP

Bivši trener Bayerna

Hitzfeld: Njemačka je apsolutni favorit na EP

Bivši trener Bayern Munchena Ottmar Hitzfeld vjeruje da bi Njemačka mogla osvojiti Evropsko prvenstvo bez većih problema.

U izjavi za njemačke medije, legendarni stručnjak je poručio da ovu selekciju vidi kao apsolutnog favorita na predstojećem prvenstvu Evrope.

"Njemačka je aktuelni svjetski šampion i za mene su apsolutni favorit na Evropskom prvenstvu. Ova generacija je fantastična, a selektor Loew je dovoljno iskusan i zna kako se osvajaju veliki turniri. Sve pozicije u timu su snažne i samo je Neuer siguran u prvih jedanaest.", rekao je Hitzfeld i dodao:

"Kao moguće rivale vidim Španiju, Italiju i Belgiju. Smatram da bi Belgijanci mogli biti najprijatnije iznenađenje prvenstva".

Reprezentacija Njemačke će svoj prvi meč na Evropskom prvenstvu odigrati 12. juna protiv Ukrajine u Lilleu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi