Hladan tuš na Meazzi: Inter izgubio od Sampdorije
Foto: EPA

Icardi i Brozović tragičari

Hladan tuš na Meazzi: Inter izgubio od Sampdorije

Inter i Sampdoria su večeras odigrali posljednji meč 30. kola Serije A koji je, neočekivano, pripao gostima iz Genove koji su nakon preokreta slavili sa 2:1.

Inter je u prvom poluvremenu bio bolji rival i propustio je nekoliko velikih prilika, ali je ipak uspio otići na odmor s prednošću od 1:0 zahvaljujući golu kojeg je u 35. minuti postigao D'Ambrosio.

Već na startu drugog poluvremena dalo se naslutiti da će Inter kiksati večeras. Igrao se 50. minut kada je Schick na asistenciju Silvestrea pogodio za poravnanje rezultata na 1:1.

Inter je u 72. minuti imao idealnu priliku da ponovo povede. Candreva je uposlio Icardija, koji je sa svega nekoliko metara promašio prazan gol i to je vjerovatno bio njegov najveći promašaj u dosadašnjoj karijeri.



To je bila samo uvertira u ono što je uslijedilo u 85. minuti. Sampdoria je imala jedan slobodan udarac a Brozović, koji je bio u živom zidu, je neobjašnjivo pomjerio ruku kojom je zaustavio loptu. Sudac je opravdano pokazao na bijelu tačku, a siguran izvođač bio je Quagliarella koji je pogodio za preokret i pobjedu Sampdorije rezultatom 2:1.

Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine Daniel Pavlović večeras nije dobijao priliku za igru u timu Sampdorije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon novog velikog kiksa, vjerovatno je postalo jasno da Inter u ovoj sezoni neće izboriti plasman u Ligu prvaka jer trećeplasirani Napoli je trenutno na +9. Inter je tek šesti sa 55 bodova, pa je čak upitan i plasman u Evropu, dok je Sampdorija na devetoj poziciji sa 44 osvojena boda.


Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi