Hladna osveta Josea Mourinha: United razbio Chelsea!
Foto: EPA

Chelsea poražen na Old Traffordu

Hladna osveta Josea Mourinha: United razbio Chelsea!

Midhat Šljivak

Fudbaleri Manchester Uniteda pobijedili su u 33. kolu Premier lige na Old Traffordu vodeći Chelsea s 2:0, te su gostima iz Londona zakomplikovali borbu za titulu prvaka.

Tim Josea Mourinha je odigrao fantastičan meč i potpuno se osvetio za poraz od 4:0 iz prvog dijela sezone.

Posebni je iznenadio sve sastavom bez Zlatana Ibrahimovića, ali se United na terenu predstavio u sjajnom svjetlu i potpuno je razbio Chelsea.

Poveli su već nakon sedam minuta igre. Ander Herrera sjajno proigrava Marcusa Rashforda, koji matira Asmira Begovića za prednost Crvenih đavola od 1:0.

Mogao je United lagano imati i veću prednost tokom prvog poluvremena. Ipak, prave završnice nije bilo, pa se na odmor otišlo minimalnim vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Chelsea je izgledao neprepoznatljivo u ovom meču, a samo što je počelo drugo poluvrijeme uslijedio im je novi šok. Šut Andera Herrere pogađa dvojicu fudbalera tima iz Londona, lopta vara Begovića i završava u mreži za prednost od 2:0.

Nastavio je potom domaći tim sa boljom igrom. Odbrana Chelseaja je igrala očajno, a Begović i nepreciznost napadača domaćih su sačuvali Chelsea od prave blamaže.

Na kraju je ostalo 2:0 za United, koji se ovom pobjedom potpuno uključio u borbu za Ligu prvaka, dok je Chelsea sada samo četiri boda ispred Tottenhama u borbi za titulu prvaka Engleske.

Asmir Begović je imao danas debi u ovosezonskom izdanju Premiershipa. Posao je odradio korektno, ali kod golova nije mogao napraviti ništa.

Premiership, 33. kolo:

Manchester United - Chelsea 2:0

Potražite više informacija na temu Premier league:


 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi