Hleb: Bila bi tragedija da Arsenal ne osvoji Evropsku ligu

Smatra nekadašnji igrač Topnika

Hleb: Bila bi tragedija da Arsenal ne osvoji Evropsku ligu

Proslavljeni bjeloruski fudbaler Aleksandr Hleb kroz svoju bogatu karijeru imao je priliku, između ostalog, igrati i za Arsenal.

Hleb je u Arsenal došao 2005. godine i igrao je za taj klub naredne tri godine prije nego što je otišao u Barcelonu, a iako je taj period danas daleko iza njega, s velikom nostalgijom ga se prisjeća.

Dešavanja u bivšem klubu Hleb prati pomno i danas, a u razgovoru za inostrane medije kazao je kako bi bilo tragično da Arsenal sljedeće sezone ne igra u Ligi prvaka.

"Ne mogu da zamislim da Arsenal ne osvoji Evropsku ligu i sljedeće godine ne učestvuje u Ligi prvaka. To bi za mene bila tragedija. Za klub veličine Arsenala je prirodno da igra u najboljem takmičenju", kazao je Hleb.

Ako pitate Hleba, Arsenal ne treba praviti promjene na trenerskoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Wenger je pravi čovjek za Arsenal. Vidite sa kakvim se sve problemima suočio ove sezone. Većina ključnih igrača želi da napusti klub jer nije zadovoljna u njemu. Teško je raditi s takvim igračima. Svake godine je sve teže. Ipak, Wenger je čovjek koji je obilježio jedan period kluba. Svi znamo kakva je situacija bila u Manchester Unitedu dok je na klupi bio Ferguson, a kakva je po njegovom odlasku."

Inače, Hleb danas igra u BATE Borisovu u kojem je ujedno i započeo svoju profesionalnu karijeru.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi