Arsenal u sjajnom meču savladao Southampton

Engleski Premiership

Arsenal u sjajnom meču savladao Southampton

U današnjem susretu Arsenala i Southamptona vidjeli smo apsolutno sve elemente fudbalske igre - golove, prilike, preokrete, žute, crvene kartone...Na kraju je Arsenal slavio pobjedu 3:2.

Topnicima ovaj meč nije puno značio jer su davno izgubili šanse da se nađu u Ligi prvaka, barem kroz Premiership, dok Southamptonu gori pod nogama za opstanak i svaki bod mu je bitan.

Gosti su poveli u 17. minuti preko Longa sa 1:0, ali samo 12 minuta kasnije domaći izjednačuju rezultat preko Aubameyanga. Do kraja prvog dijela Danny Welbeck se upisao u strijelce u to je bio potpuni preokret Arsenala.

U drugom dijelu susreta gosti dolaze do izjednačenja u 73. minuti golom Austina, ali ipak bodovi ostaju na Emiratesu zahvaljujući Welbecku koji je drugi gol na meču postigao u 81. minuti. Na kraju susreta glavni sudac je zbog naguravanja crvene kartone podijelio Elnenyju i Stephensu. Bh. reprezentativac Sead Kolašinac je odigrao cijeli meč za domaće.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je nakon ove pobjede ostao na 6. poziciji sa 54 osvojena bda, dok je Southampton 18-ti sa samo 28 bodova, odnosno tri manje od sigurne zone.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi