Gorica brzo pronašla novog trenera: Jakirovićev vjenčani kum dogovorio saradnju
Uskoro će biti predstavljanje Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Na sredini su tabele i nemaju razloga za paniku

Gorica brzo pronašla novog trenera: Jakirovićev vjenčani kum dogovorio saradnju

Samir Mlaćo

Nije dugo trajala trenerska potraga u HNK Gorica.

Gorica je u velikoj krizi rezultata, sve je kulminiralo teškim porazom od Hajduka proteklog vikenda, pa je ceh platio sada već bivši trener Dinko Jeličić.

Za privremenog trenera imenovan je bivši bh. reprezentativac Mensur Mujdža koji je često prva opcija kada Gorica ostane bez trenera.

Tako je odlučeno i sada, no čini se da je Gorica dobila novog trenera. Na klupu tima iz sredine tabele HNL-a će doasdašnji trener Kustošije Rajko Vidović.

Vidović dobro poznaje stanje u hrvatskom nogometu, vodio je i Maksimir, te Sesvete, a zanimljivo da je kao igrač bio i član zeničkog Čelika.

Oglasi

U prošlom kolu je na klupi Kustošije savladao vodećeg Radnika, no sada već mora praviti planove za novo kolo HNL-a.

Gorica će u goste Istri, te će to biti prvi izazov za Vidovića.

Zanimljivo da je Vidović bio vjenčani kum trenera Dinama Sergeja Jakirovića, a upravo je Jakirović iz Gorice krenuo u velike stvari u svojoj karijeri.

Šansu je u Gorici dobio i Željko Sopić, danas trener lidera HNL-a Rijeke, pa je definitivno ova sredina itekako primamljiva za sve trenere.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Pritisak je mnogo manji nego npr. u Rijeci, Dinamu, Splitu ili Osijeku, a dobri rezultati donose i interesovanja većih klubova.

Gorica je na šestom mjestu u HNL-u sa 30 osvojenih bodova, a sigurno je da će u niži rang Rudeš. Za prvaka se bore Rijeka, Hajduka i Dinamo, dok je bitka i za četvrto mjesto u Evropi između Osijeka i Lokomotive.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti