Mujdža dobio priliku da ponovo radi u HNL-u
Mujdža iz perioda kada je nosio dres reprezentacije BiH

Trenerska promjena u Gorici

Mujdža dobio priliku da ponovo radi u HNL-u

Samir Mlaćo

U Hrvatskoj su česte trenerske promjene, a trend se nastavio. Naime, na internom sastanku je saopšteno da Dinko Jeličić više nije trener Gorice.

Ovaj tim je poražen od Hajduka sa 3:0 za vikend, što je presudilo Jeličiću.

Na njegovo mjesto dolazi nekadašnji bh. reprezentativac Mensur Mujdža.

Radi se o sporazumnom raskidu saradnje, a na mjesto Jeličića stiže Mujdža koji je već obavljao ovaj posao u Gorici kada se klub razišao sa Igorom Angelovskim prošle 2022. godine.

Mujdža uvijek 'uskoči' kao prva opcija, no kasnije Gorica pronađe trenera, a tako će vjerovatno biti i sada.

Gorica je ovog proljeća upisala osam poraza i jasno je bilo da je potreban neki 'šok'. Vodstvo kluba je odlučilo da je najbolje da dođe do trenerske promjene, a pojedine informacije govore da će Mujdža ostati trener do kraja ove sezone.

Oglasi

"Klub je na prvom mjestu, svjesni smo sportske ambicije koja je pred nas stavljena pred početak prvenstva i ovo je bio očekivan korak, koji smo možda morali povući i ranije, ali u komunikaciji s predsjednikom dali smo sve od sebe da s trenerom Jeličićem pokušamo ispraviti seriju loših rezultata. Već od danas okrećemo novu stranicu, momčad će preuzeti Mujdža i Krnjić u koje imam veliko povjerenje, a vrlo brzo ćemo imenovati i novog trenera", rekao je direktor Gorice Marijo Brkljača.

Gorica je trenutno na šestom mjestu u HNL-u i u sigurnoj je zoni. Ne može ispasti u niži rang, ali ni uključiti se u borbu za Evropu, pa čelnici kluba nisu pod pritiskom.

Mujdža je bio član nogometne reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a ranije je nastupao za omladinske selekcije Hrvatske.

Kao trener Mujdža je bio na klupi juniorske selekcije Gorice, te dobijao šansu u prvom timu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tako je i ovaj put, a debi ga očekuje u nedjelju kod Istre 1961.

Mujdža je igračku karijeru započeo u NK Zagreb, odakle je otišao 2009. godine u Freiburg, a zatim K'lautern gdje je i završio karijeru 2017. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi