Brekalo završava epizodu u Hajduku, žele ga dva kluba iz Turske

Nada se pozivu i selektora Zlatka Dalića

Brekalo završava epizodu u Hajduku, žele ga dva kluba iz Turske

Splitski Hajduk nije ostvario ciljeve ove sezone, no sezona u HNL-u nije zvanično završena.

Praktički za Splićane jeste jer su već odavno ostali bez mogućnosti da se bore za trofej.

U Kupu su poraženi od Dinama na Poljudu, dok su u prvenstvu trenutno na trećoj poziciji bez mogućnosti da ugroze Rijeku i Dinamo koji vode veliku bitku za prvaka.

Hajduk će na ljeto dobiti novog šefa struke, a biće promjena i u igračkom kadru. Josip Brekalo će sigurno se vratiti u Fiorentinu jer Splićani i nemaju pravo otkupa njegovog ugovora.

Brekalo je Hajduk dobro došao da se vrati u formu, pokazao je svoje kvalitete, a sada ga očekuje povratak u Italiju.

Već se piše o tome da li će ga Fiorentina zadržati u svojim redovima.

Oglasi

Stručnjak za transfere Nicolo Schira piše da su dva turska kluba zainteresirana za Brekala i da će se transfer desiti možda već ovog ljeta.

Da li će Fiorentina pristati na novu posudbu ili će prodati hrvatskog reprezentativca ostaje da se vidi.

Brekalo u Hajduku ima još četiri utakmice i sigurno će probati da pruži maksimum. On se želi nametnuti Zlatku Daliću za Evropsko prvenstvo, a sigurno to ne bi mogao u Italiji gdje je bio u potpuno drugom planu.

Potražite više informacija na temu HNL:

Poziv u reprezentaciju i nastup na Evropskom prvenstvu sigurno bi privukao još veću pažnju kluba, pa su i pred Brekalom veoma važni dani.

Hajduk svoj naredni prvenstveni meč igra na Poljudu protiv Varaždina.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi