Marko Livaja briljirao protiv Gorice, kada je pogledao ko je na tribini veći motiv mu nije trebao
Foto: Josip Regovic / Pixsell

Došla u Veliku Goricu da podrži supruga

Marko Livaja briljirao protiv Gorice, kada je pogledao ko je na tribini veći motiv mu nije trebao

E. Čaušević

Hajduk je jučer u gostima ubjedljivo pobijedio Goricu sa 3:0, a briljirao je Marko Livaja koji je odigrao sjajnu utakmicu. No, to nije ni čudno jer je napadač kluba iz Splita imao poseban motiv kada je vidio ko je na tribinama stadiona u Velikoj Gorici.

Klub s Poljuda odigrao je fantastično prvo poluvrijeme u Velikoj Gorici i već nakon prvih 45 minuta utakmice bilo je riješeno pitanje pobjednika.

Posebno sjajan meč odigrao je Marko Livaja što može posebno da raduje navijače Hajduka pred ključni dio sezone u kojem će biti odlučeno ko će na kraju osvojiti titulu prvaka Hrvatske.

Upravo Livaja je bio taj koji je u 22. minuti utakmice zabio pogodak za vodstvo Hajduka od 1:0 nakon što ga je uposlio Benrahou.

Hajduk je do kraja prvog dijela zabio još dva gola. Prvo je Benrahou pogodio za 2:0 u 31. minuti, dok je deset minuta kasnije Pukštas zatresao mrežu Gorice za pobjedu Hajduka rezultatom 3:0.

Igra Livaje je ono što su navijači Hajduka najviše komentarisali jer znaju da je povratak u formu njihovog najboljeg igrača ključna stvar za klub iz Splita ukoliko žele da se do samog kraja bore za titulu koju na Poljudu toliko dugo čekaju.

Oglasi

Međutim, sada nije ni čudo što je Livaja odigrao tako dobru utamicu jer je bio silno motivisan kada je vidio ko sjedi na tribini stadiona u Velikoj Gorici.

Naime, jučerašnji meč Gorice i Hajduka pratila je Livajina supruga Iris koja je došla u Veliku Goricu kako bi podržala svog muža, te je čini se uspjela itekako da ga motiviše jer je na kraju napadač Hajduka odigrao sjajnu utakmicu.

   Iris Livaja jučer je bodrila svog supruga s tribina stadiona u Velikoj Gorici. Foto: Josip Regovic / Pixsell

Marko i Iris su se vjenčali 2022. godine nakon što su osam godina bili u ljubavnoj vezi, te zajedno imaju dvoje djece.

Oni su se našli u centru pažnje na početku veze jer je Iris čak 14 godina starija od Marka, ali razlika u godinama im nikada nije bila problem, te nisu krili svoju ljubav koju su na kraju krunisali osnivanjem porodice.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Inače, za Livaju je ovo bio deveti pogodak ove sezone u prvenstvu na 23 odigrane utakmice, te je pored toga upisao još četiri asistencije.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi