Zbog skandala koji je napravio poslije finala Kupa, Hajduk je odlučio 'prozvati' Livaju

Iskusnog nogometaša ponijele emocije

Zbog skandala koji je napravio poslije finala Kupa, Hajduk je odlučio 'prozvati' Livaju

S. Mlaćo
HNK Hajduk je u srijedu stigao do novog trofeja Kupa Hrvatske.

Splićani su savladali Šibenik 2:0,  a u centru pažnje nakon meča bio je sjajni napadač Marko Livaja.

Nakon što je utakmica završena Livaja je napravio ogroman skandal vrijeđajući navijače Šibenika. Umjesto da slavi trofej u ruke je uzeo megafon i započeo ludnicu.

"Freze, traktori i seoski putevi...", poveo je Livaja navijačku pjesmu koja inače ima nastavak: "pi**e šibenske, dobit ćete batine."

Ova Livanija poruka je sasvim jasno bila upućena navijačima Šibenika, popularnim Funcutima, a pristalice Hajduka su rado pjevale sa svojim ljubimcem.

Uvredljivi navijački diskurs treba ostati na tribini, a svi akteri na sportskim terenima unatoč emocijama koje vladaju...

Posted by HNK Hajduk Split on Thursday, May 25, 2023
Oglasi

Izazvali je to žestoke reakcije hrvatske sportske javnosti, pa se naravno morao oglasiti i klub iz Splita. Odlučili su kritikovati Livaju, te naveli da je Livaja itekako pogriješio.

Ipak, dodali su da je Livaja ranije bio meta drugih, te se čak pozivalo i na njegovu smrt.

Uvredljivi navijački diskurs treba ostati na tribini, a svi akteri na sportskim terenima unatoč emocijama koje vladaju bi se morali izuzeti od istog.

Sukladno događanjima nakon jučerašnje utakmice smatramo da je naš igrač Marko Livaja pogriješio što je pjevao pjesmu koja je izazvala povredu osjećaja ljubitelja sportskog rivala iz Šibenika kojima se ovim putem još jednom ispričavamo. Kao Klub ćemo prema svim svojim igračima koji počine bilo kakav prijestup, kao i do sada, reagirati sukladno internom disciplinskom pravilniku, a iznos ćemo donirati našem Bilom srcu.

S obzirom na razinu odgovornosti i utjecaja koje imamo prema javnosti radit ćemo kontinuirano na tome da se takve stvari ne ponove.

Nažalost, ne možemo se ne osvrnuti na svojevrsno ignoriranje kada se stvari dogode suprotno, konkretno u slučaju poziva na smrt najboljeg igrača lige i hrvatskog reprezentativca. Diskurs u javnom prostoru nije bio toliko izražen ni primjetan, a izostale su reakcije odgovornih institucija koje su trebale stati u zaštitu.

Postavlja se pitanje dvostrukih kriterija, a samim time i odgovornosti prema osobi koja svoju ljudskost, veličinu i igračku vrijednost svakodnevno pokazuje prema svima onima koje uveseljava pristupom, neumornim fotografiranjem i izvedbama na terenu. Marko Livaja je igrač i osoba sa svim svojim manama i vrlinama koje krase njegov identitet“, navodi se u saopštenju Hajduka.

Livaja je ljubimac navijača Hajduka, dobio je i mural u gradu, te je mnogo cijenjen i poštovan.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi