Umjesto da slavi trofej, Livaja je uzeo mikrofon i napravio veliki skandal: "Freze, traktori..."

Hajduk osvojio Kup Hrvatske

Umjesto da slavi trofej, Livaja je uzeo mikrofon i napravio veliki skandal: "Freze, traktori..."

A. Čaušević

Hajduk je po drugi put u nizu osvojio Kup Hrvatske nakon što je u finalnom meču sa 2:0 pobijedio Šibenik, a jedan od strijelaca je bio Marko Livaja koji je u nadoknadi zabio iz penala.

Nakon što je utakmica završena Livaja je napravio ogroman skandal vrijeđajući navijače Šibenika. Umjesto da slavi trofej u ruke je uzeo megafon i započeo ludnicu.

"Freze, traktori i seoski putevi...", poveo je Lavija navijačku pjesmu koja inače ima nastavak: "pi**e šibenske, dobit ćete batine."

Ova Livanija poruka je sasvim jasno bila upućena navijačima Šibenika, popularnim Funcutama, a pristalice Hajduka su rado pjevale sa svojim ljubimcem.

Inače, nakon što je zabio iz penala, kapiten splitskih Bijelih je sa dva prsta gestikulirao navijačima Šibenika jer je ovaj klub ispao u drugi rang hrvatskog fudbala.

Prilikom dolasku u Rijeku Livaja se suočio sa uvredljivom porukom pošto je na jendom od mostova bila okačena parola: "Livaja, poliži mi j*ja".

Oglasi

Nije poznato ko je vrijeđao Livaju, ali fudbaler koji je poznat po srčanosti i čvrstom karakteru je svoje govorio na terenu.

Odličan je bio u trijumfu 2:0, međutim sve je ostalo u sjeni skandala kojeg je napravio prilikom proslave trofeja poznatog kao Rabuzionvo sunce.

Šibenčani neće imati priliku da se u skorije vrijeme osvete Livaji, barem ne na terenu, pošto ih od naredne sezone čekaju utakmice u nižem rangu i mogu zaboraviti na komšijske derbije sa Hajdukom.

Hrvatski reprezentativac je poznat kao omiljen lik među pristalicama ekipe sa Poljuda, a nema sumnje da će im nakon večerašnjeg gesta još više porasti u očima.

Hajdukovo osvajanje Kupa znači da će u hrvatskom Superkupu i ove godine baš kao i prošle splitski klub igrati protiv najvećeg rivala, Dinama.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Glupan
2 0
user1676377964
Katastrofalan potez
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi