Hajduk predstavio novog trenera, te jednog povratnika

Splićani imaju visoke ambicije u novoj sezoni

Hajduk predstavio novog trenera, te jednog povratnika

S. Mlaćo

HNK Hajduk već danas je doveo novog trenera. 

Radi se o Jensu Gustafssonu. Rođen je u Helsinborgu 1978. godine, a trener karijeru počeo je u mladim selekcijama Halmstadta.

Bio je selektor U-21 reprezentacije Švedske, a zatim je angažiran i kao pomoćni trener u AIK-u. Posljednje četiri i pol godine bio je glavni trener Norrköpinga s kojim je ostvario jako dobre rezultate u Švedskoj ligi.

Na Poljudu je predstavljen i povratnik Josip Elez koji je potpisao četverogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Dobar je osjećaj vratiti se kući, puno sam razmišljao, dugo sam bio vani i rekao sam sebi da je najbolje vratiti se doma i igrati za ono zbog čega si i započeo igrati nogomet. Nije isto igrati za klub za koji te ne veže ništa osim ugovora kao za klub za koji te veže puno više toga. Želim opet imati razlog igrati za pobjede i trofeje. Još nikad nisam istrčao pred publiku na Poljudu, jedva čekam taj osjećaj - kazao je Elez.

Elez je posljednji angažman imao u Hannoveru 96, a okušao se i u Italiji, Danskoj, Mađarskoj...

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Grohot
nagadjat cemo mi, nije problem. kome trebaju jos i ti detalji
4 0
K79
Još da ste napisali kako se trener zove bilo bi super !
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi