Hajduk zbog vjernosti navijača uveo posebno pravilo do kraja sezone: Na Poljud ne može svako...

Prvenstvo se nastavlja u nedjelju, Poljud će bti ispunjen...

Hajduk zbog vjernosti navijača uveo posebno pravilo do kraja sezone: Na Poljud ne može svako...

S. Mlaćo
Navijači Hajduka nastavljaju pričati nevjerovatnu priču iza koje stoje velika ljubav prema klubu. Splićani za 16 dana 2023. godine imaju već 35 hiljada članova, a nema sumnje da će brojka biti mnogo veća u narednom periodu.

Hajduk drugi dio sezone otvara u nedjelju duelom protiv Šibenika i  nema sumnje da će Poljud biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Hajduk je u borbi za prvaka, protiv Šibenika i ne smije pomisliti na kiks, a klub je donio i veoma zanimljivu odluku.

Naime, pravo na kupovinu ulaznice od ovog meča pa do kraja aktuelne sezone imat će samo članovi kluba (bez opcije prodaje zadnji dan). Brojka od 35 hiljada članova već prelazi kapacitet Poljuda i ova odluka je sasvim logična.

Na taj način Hajduk se želi zahvaliti svima onima koji su odlučili i ove godine se učlaniti u klub i time potvrditi vjernost.

Zbog kasne HNS-a tribina sjever će biti zatvorena na Poljudu u nedjelju, pa će svi navijači sa ovom meču moći na istočnu tribinu, naravno do broja dostupnih mjesta za navedenu tribinu.

Oglasi

“Pravo na kupnju ulaznica za domaće utakmice, od ovog susreta, pa sve do kraja aktualne natjecateljske sezone imat će isključivo članovi Kluba (bez opcije slobodne prodaje zadnji dan) kojih je u ovom trenutku preko nevjerojatnih 35 tisuća (što već prelazi puni kapacitet Poljuda!) u samo 16 dana nove kalendarske godine“, stoji u objavi HNK Hajduk.

Poljud je najposjećeniji stadion u našem regionu, a sigurno su vas zanimale i cijene ulaznica za susrete Hajduka. Tako za odrasle cijena ulaznice za Zapad (premium) iznosi 20 eura, 'obični' Zapad 13 eura, Istok 10 eura, Jug 7 eura, dok je Sjeverna tribina kako smo naveli zatvorena.

Za djecu su cijene: Zapad (premium) 10 eura, Zapad 6.50 eura, Istok 5 eura, te Jug 2.50 eura.

Za djecu se računa navršeni do 14 godina.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

“Broj pretplatnika u ovom trenutku prelazi brojku od 12.400, a ukupan broj korisnika sezonske ulaznice na sjevernoj i istočnoj tribini je oko 10.000 tako da je broj dostupnih mjesta za ISTOK ograničen. U trenutku kada se rasproda istočna tribina, zaustavlja se prodaja pretplata za Sjever i Istok sve do završetka susreta sa Šibenikom“, istakli su iz Hajduka.

HNK Hajduk tako definitivno pomjera granice, u stilu veliki evropskih klubova. Splićane je teško doći 'sa strane' i gledati, morate biti vjerni pratilac kluba, biti član ili pretplatnik, a ni to vam opet nije garancija da možete do ulaznice na svakom meču.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi