Kakva Zvezda, Partizan, Dinamo: U regionu se Hajduk voli najviše, a to pokazuje broj članova

Splićani su priča za sebe

Kakva Zvezda, Partizan, Dinamo: U regionu se Hajduk voli najviše, a to pokazuje broj članova

S. Mlaćo
Splitski Hajduk definitivno je više od kluba. Armija navijača i vjernost koja ne poznaje granice priča su za sebe. Hajduk je za sve njih način života i to potvrđuju iz godine u godinu.

Početkom svake godine sportski kolektivi pozivaju navijače i sve prijatelje kluba u učlanjenje u klub, a navijači Hajduka definitivno pomjeraju granice.

Naime, Hajduk za dvije sedmice u 2023.godini ima nevjerovatnih 30.000 članova. Navijači Hajduka žele srušiti sve rekorde, te ispisati nove granice vjernosti.

Splićani su već godinama bez trofeja u prvenstvu, Dinamo je klasa iznad u Hrvatskoj, ali opet to ne umanjuje ljubav navijača Hajduka. Poljud je najposjećeniji stadion na Balkanu i tako će sigurno biti i u ovoj godini.

Hajduk je na svojoj zvaničnoj stranici objavio nevjerovatne podatke i uporedio broj članova u ranijem periodu.

“2016. godine činilo se nemoguće imati 5000 članova u dva tjedna. 2022. godine činilo se nemoguće imati 20000 članova u dva tjedna. 2023. godine čini nam se normalno imati 30000 članova u dva tjedna

Oglasi

Nemoguće je postalo normalno zato što smo Hajduk i zato jer ne postoje granice koje zajednički ne možemo pomaknuti. To je Hajduk i gotovo!“, napisali su iz splitskog kluba.

[KAKO JE NEMOGUĆE POSTALO NORMALNO?] 2016. godine činilo se nemoguće imati 5000 članova u dva tjedna 2022. godine...

Posted by HNK Hajduk Split on Friday, January 13, 2023

Nema sumnje da će svi rekordi pasti, a poznato je da Hajduk veliki broj navijača ima u našoj zemlji.

Svi koji žele mogu se učlaniti i putem zvanične stranice Splićana, a Hajduk člansku kartu i pismo šalje svojim članovima na kućnu adresu širom svijeta.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

'Bitku' za što veći broj članova vode i bh. sportski kolektivi, no odaziv je veoma slab. Već odavno su klubovi bez većih uspjeha, navijača na stadionima je sve manje, pa tek oni pravo 'zagriženi' odluči se za učlanjivanje, iako bi to u normalnom svijetu trebalo biti 'obaveza' svakog navijača.

Navijačima Hajduka sigurno mogu zavidjeti i mnogo poznatiji i veći evropski klubovi, a koja je granica popularne Torcida ostaje da vidimo u narednim sedmicama. Najveća nagrada svakako bi im bila titula prvaka u 1.HNL, no teško je to očekivati. Dinamo ima šest bodova prednost i utakmicu manje. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti