Reći bilo šta o Perišiću je suvišno: Zagrebom odjeknuo presedan kakav hrvatski derbi ne pamti
Foto: Sime Zelic/Pixsell

Konačno zaigrao za Hajduk

Reći bilo šta o Perišiću je suvišno: Zagrebom odjeknuo presedan kakav hrvatski derbi ne pamti

Admin Čaušević

Ivan Perišić je konačno zaigrao u dresu Hajduka iako mu je debi u bijelom dresu bio gorkog okusa pošto je upisan minimalni poraz od Dinama sa 0:1. Za malo vremena provedenom na terenu hrvatski reprezentativac je pokazao da je još uvijek pun volje i želje da pokaže da nije za starog gvožđa.

Derbiji Hajduka i Dinama su obično utakmice visokog naboja uz dosta varnica koji se često znaju prenijeti i van terena. Međutim, s Perišićem je drugačije.

Nisu baš rijetke situacije da neki igrač Dinama ili Hajduka nakon poraz ode u protivničku svlačionicu te čestita pobjedniku. Upravo to je uradio Perišić sinoć na Poljudu.

Splićani su dva puta u razmaku od nekoliko dana izgubili od najljućeg rivala. Bez obzira na dvije gorke pilule, Perišić je odlučio ostati veliki i u porazu te poslati primjer mnogim ostalim.

Proteklih godina zbog rivalstva Dinama i Hajduka Hrvatska se dijelila na jug i sjever te se stvorio određeni animozitet između ta dva dijela države zbog čega je potez Perišića za svaku pohvalu.

Naime, kada se utakmice završila 35-godišnji krilni fudbaler je otišao u svlačionicu Modrih te čestitao Zagrepčanima na pobjedi.

Oglasi

Taj potez je oduševio navijače Dinama koji će nakon svega sigurno još više cijeniti Perišića bez obzira što nosi dres najvećeg protivnika.

Perišić i Petković su na Poljudu pokazali kako treba da se ponašaju prave sportiste; Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell

Prema pisanju Germanijaka Perišić je imao i ugodan razgovor sa Brunom Petkovićem, možda i najvećim zagovornikom da se Hrvatska prestane dijeliti na sjever i jug.

"Mi iz HNL-a najbolje znamo koliko je podjela na sjever i jug, kolika je podjela na Dinamo i Hajduk i ovih mjesec dana svi smo živjeli kao jedno. Mislim da je to najveća nagrada koju mi igrači možemo dobiti", govorio je Petković nakon Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

Perišić i Petković su istinski šampioni na terenu, ali i van terena. To su pokazali i svojim ponašanjem u posljednja dva derbija igrana na Poljudu.

Oglasi

Imali su njih dvojica i tokom utakmice nekoliko duela, a sve se završilo sa osmijehom na licu kako i treba jer bilo koje rivalstvo ne treba da prelazi granice sportskog.

Inače, za Perišića je ovo bio prvi nastup od septembra prošle godine. Do kraja sezone u HNL-u je ostalo još osam kola što je sasvim dovoljno da uhvati puni takmičarski ritam za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Tražio je još da zaigra u ligaškom derbiju sa Dinamom, a priliku je dobio ipak u Kup utakmici. Trener Mislav Karoglan je poslije meča rekao da ga nije mogao odbiti dva puta.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za 20-ak minuta koliko je igrao u povratničkom duelu pokazao je veliku želju, imao je niz sjajnih poteza, s njegovim ulaskom živnuo je i Hajduk, ali je na kraju ipak upisan poraz.

Ono što je najvažnije za Perišića je da je izostala povreda i da je povratak protekao bez problema. Preuzeo je rizik i profitirao. Međutim, profit je bio gorkog okusa zbog ispadanja od najvećeg rivala.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi