Završen je jedan od najvećih transfera u historiji Hajduka!

Sjajan posao uprave ovog kluba

Završen je jedan od najvećih transfera u historiji Hajduka!

E. Oštraković

Hajduk je večeras završio jedan od najvećih transfera u historiji kluba, a radi se o prodaji dvadesetogodišnjeg Stipe Biuka u američki Los Angeles FC.

Kako prenose hrvatski mediji vrijednost transfera je 6.5 miliona eura, a sa bonusima se može popeti i do osam miliona eura.

Osim toga čelnici Hajduka uspjeli su dogovoriti i to da će od naredne prodaje Biuka Hajduk imati 20 posto, što je još jedna jako dobra stvar za njih.

Ukoliko se uračunaju bonusi u vrijednost transfera, ovo je druga najveća prodaja igrača u historiji kluba iz Splita.

Jedini igrač koji je bio skuplji jeste Nikola Vlašić na kojem je od prodaje Evertonu Hajduk zaradio 10.8 miliona eura.

Radi se i o drugoj najskupljoj kupovini ekipe Los Angelesa, koja je trenutni prvak MLS-a, a Biuk je potpisao ugovor do 2026. godine.

Oglasi

Sve su potvrdili i iz Hajduka, te su uputili poruku Biuku.

"Stipe, hvala i sretno", stoji u objavi na zvaničnom Twitter nalogu Hajduka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Biuk će tako imati jako veliku konkurenciju u napadačkom dijelu terena. Najveća zvijezda kluba je Carlos Vela koji je u prošloj sezoni postigao 12 golova, te je dodao 14 asistencija.

Najbolji strijelac bio je Cristian Arango, ali najpoznatiji igrač ovog kluba je Gareth Bale, a osim njega tu je i bivši igrač Barcelone, Cristian Tello.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti