Bivši igrač Hajduka sa trećeligašem savladao Željezničar: "Lopta je nagradila momke"
Ni sam se sigurno nije nadao pobjedi svog tima

Junak dana definitivno je šef struke HNK Međugorje

Bivši igrač Hajduka sa trećeligašem savladao Željezničar: "Lopta je nagradila momke"

Samir Mlaćo

Trećeligaš iz Međugorja, domaći HNK Međugorje, trebao je danas FK Željezničar poslužiti kao lagani rival u pripremnom meču.

Nije se to desilo, domaći su namučili Plave i na kraju ih i savladali 2:1. Bruno Akrapović je nakon meča pričao o velikom broju šansu svog tima, umornim nogama i slično, a pred kamere je stao i junak dana.

Marko Bencun je šef struke HNK Međugorje, člana Druge lige Jug, a danas je nadmudrio mnogo iskusnijeg kolegu Brunu Akrapovića. Bencun je bivši igrač Hajduka, Zrinjskog, Dugopolja, Primorca, a kako je sastavio taktiku sa momcima kojima nogomet nije prvi "posao", zna samo on.

Zbog toga i zaslužuje sve pohvale, bez obzira što se radi o prijateljskom meču.

"Igrali smo protiv Želje, oni su premijerligaši i jedan od najvećih klubova u državi. Igrali smo u bloku, čekali na kontru i tako smo se dogovorili. Željo je imao svoje šanse, oni su spremniji od nas, mogli su lako dobiti i sa više golova razlike. Momke je lopta nagradila, dali smo sve od sebe i na kraju slavili", rekao je Bencun.

Oglasi

Međugorju je ovo prva sezona u Drugoj ligi Jug.

"Mi želimo biti što više prema vrhu. Prva nam je sezona, upoznajemo ligu i želimo se adaptirati. Naredne sezone pokušati i boriti se za sami vrh, pa ko zna. Za sada je cilj gornji dio tablice", rekao je ljubazni Bencun.

I nogometaši Međugorja su bili sretni. Zaista su dali maksimum, "ginuli" do kraja i za to su nagrađeni. Pojedinci su sa nevjericom gledali nogometaše Željezničara i pitali se da li su to zapravo oni koji primaju više hiljada KM, te odlaze na pripreme, dok oni pored radnih obaveza stignu i odigrati prijateljski meč.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Da li će Niko Dodig, prvi čovjek Međugorja, prvi čovjek sjajnog sportskog centra u Međugorju na kraju i 'nagraditi' premijama svoje nogometaše ostaje da se vidi.

Međugorje je prvi dio sezone u Drugoj ligi Jug završilo na desetom mjestu sa 18 osvojenih bodova, a ova liga broji 15 klubova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Ali kaze akrapovic bilo je 17-3 u sansama HAHAHAHAHAHAHAHA
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi